ABD-Çin ticaret savaşına Putin yorumu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD ile Çin arasında yaşanan ticaret savaşı hakkında konuştu. Putin, "Buna bir Çin atasözüyle yanıt vermek istiyorum: Vadide iki kaplan kapışırsa, akıllı maymun bekleyip kapışmanın nasıl biteceğini gözler." dedi.

DÜNYA 08.06.2019, 14:16
ABD-Çin ticaret savaşına Putin yorumu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu'nda (SPIEF) önemli açıklamalar yaptı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile tanışmak istediğini söyleyen Putin, "Ancak Zelenskiy'den bu yönde bir adım henüz gelmedi. Sadece bazı çelişkili açıklamalar duyduk. Zelenskiy hala çalışmaya devam ettiği alanda iyi bir uzman. O iyi bir aktör. Birisini rol gereği canlandırmak ile gerçekte o kişi olmak farklı şeyler" diye konuştu.

"ZELENSKIY KARAR VERMELİ"

Zelenskiy'nin Rusya için "düşman" ve "saldırgan" ifadelerini kullandığını anımsatan Putin, "Ne yapmak istediğine karar vermesi lazım. Biz temas kurmayı reddetmiyoruz. Çalışmaya hazırız" diye konuştu.

"BİE ÇİN ATASÖZÜYLE YANIT VERMEK İSTİYORUM"

ABD ile Çin arasında yaşanan ticaret savaşında Rusya'nın konumunu anlatan Putin, "Buna bir Çin atasözüyle yanıt vermek istiyorum: Vadide iki kaplan kapışırsa, akıllı maymun bekleyip kapışmanın nasıl biteceğini gözler." dedi.

Yorumlar (0)