ABD Büyükelçiliği, saldırılardan İran sorumlu tutulsun, dedi

Amerika Birleşik Devletleri Bağdat Büyükelçisi Matthew Tueller, Erbil’e dair füze saldırılarından dolayı “İran rejim unsurlarının” sorumlu tutulması gerektiğini kaydetti.

DÜNYA 13.03.2022, 17:59 14.03.2022, 12:54
ABD Büyükelçiliği, saldırılardan İran sorumlu tutulsun, dedi

ABD’nin Bağdat Büyükelçisi resmi hesabı üzerinden Büyükelçi Tueller’in Erbil saldırısına dair mesaj yayımlandı.

Yayımlanan mesajda, Amerika Birleşik Devletleri’nin Erbil’deki sivil hedeflerine dair saldırıya kınadığını söyleyen Tueller, “İran rejimi unsurları bu saldırının sorumluluğunu aldı ve Irak egemenliğinin bu açık ihlalinden ve masum sivillerin mülklerine dair yapılan saldırılardan sorumlu görülmelidir.” dedi.

Olayın geçmişi…

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi tarafından, Erbil’in Irak’ın dışından 12 adet balistik füze ile saldırıya uğradığı kaydedilmişti.

Anti-Terör Birimi’nce saldırıya dair resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılmış olan paylaşımda, “Başkent Erbil, Irak dışından ve Kürdistan Bölgesi’nden balistik füzeler ile saldırıya uğradı.” ifadelerine yer vermişti.

Açıklamada saldırının “doğudan yönlendirildiği” kaydedilerek olayın geceleyin saat 01.00’de yaşandığı ve 12 adet balistik füzenin Erbil’deki Amerika Birleşik Devletleri konsolosluğu yönündeki bir mahalleyi hedef aldığı kaydedilmişti.

İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından Irak Erbil’e düzenlenmiş olan füze saldırıları üstlenilmişti.

IKBY tarafından ise İran’a yönelik saldırıların tekrarlandığı ve uluslararası toplumun bu saldırılara sessiz kalması sonrasında saldırıların önünü açacağını ifade etmişti.

Yorumlar (0)