ABD Başkanı Biden: Putin'e fırsat vermedik!

İtalya Başbakanı Mario Draghi ile Beyaz Saray'da görüşen ABD Başkanı Joe Biden, "Avrupa'nın daha güçlü olması gerekiyor. Bu ABD'nin çıkarları için de önemli. Putin, Avrupa ile ABD'yi birbirine düşüremedi." dedi.

DÜNYA 11.05.2022, 00:53 11.05.2022, 15:18 Hakan Öksüz
ABD Başkanı Biden: Putin'e fırsat vermedik!

İtalya Başbakanı Mario Draghi'yi Beyaz Saray'da ağırlayan ABD Başkanı Joe Biden, gündeme ilişkin son gelişmeleri değerlendirdi. Avrupa'nın daha güçlü olması gerektiğini kaydeden Biden, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Avrupa daha güçlü olmalı"

Avrupa'nın daha güçlü olmasının ABD için de iyi olduğunu kaydeden Biden, "Rusya ile Ukrayna arasındaki korkunç savaş, Avrupa'nın güçlü olması gerektiğinin önemini gösteriyor. Rusya lideri Putin, ABD ile Avrupa'nın arasını açabileceğini düşündü ancak buna fırsat vermedik." dedi.

Avrupa ile ABD arasındaki bağların her zaman güçlü olduğunu hatırlatan Joe Biden, "Ukrayna'da Rusya'ya karşı verilen savaş, bu bağları kuvvetlendirdi. Rusya'ya ağır yaptırımlar uyguluyoruz. Bu anlamda Avrupa ile benzer çizgideyiz. İtalyan halkı da Ukrayna'nın en büyük destekçilerinden." ifadelerini kullandı.

Draghi: "Bir an önce ateşkes yapılmalı"

Ukrayna halkının yanında olduklarına değinen İtalya Başbakanı Mario Draghi, "Katliamlar bir an önce sona ermeli. Halkımız da müzakerelerin başlamasını ve ateşkesin yapılmasını arzuluyor." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)