ABD Başkanı Biden'dan teşvik: Aşı olacaklara 100 dolar

ABD Başkanı Biden, eyalet valilerine yaptığı çağrıda, çift doz aşı yaptıranlara 1.9 milyar dolarlık Kovid-19 destek paketinden 100 dolar ödeme yapılmasını talep etti.

DÜNYA 30.07.2021, 13:48 01.08.2021, 09:10
ABD Başkanı Biden'dan teşvik: Aşı olacaklara 100 dolar

ABD Başkanı Biden, ABD’De salgına karşı aşılamanın artması için yeni teşvikler açıkladı.

“Çok fazla insan ölüyor”

Son haftalarda ABD'de, bilhassa aşılanmayan nüfusta artan ölümlerin önlenmesi için kurallar koyduğunu aktaran Joe Biden, “Çok fazla insan ölüyor şu an ya da sevdiklerinin ölümünü izliyor ve keşke aşılansaydım diyorlar” sözlerini kullandı.

“Bunun bir Amerikan trajedisi olduğunu söyleyen Biden, hayatını kaybetmek zorunda olmayan insanlar ölmek durumunda kalıyor diyen Biden, federal çalışanlar için aşı olduklarını belirten ya da aralarındaki haftalık test olma, zorunlu maske kullanımı, sosyal mesafeyi korumayı kabul ettiklerini ifade eden kuralların bulunduğu formları imzalaması zorunluluğu getirdiğini bildirdi. ABD'deki aşı karşıtları için “Hastaneleri dolduracaklar ve hastalanacaklar” diyen Joe Biden, “Aşılanmadıysanız, aileniz, kendiniz ve beraber çalıştığınız kişiler için problem oluyorsunuz” ifadelerini kullandı. Savunma Bakanlığına da çağrı yapan Joe Biden, askeri çalışanlar arasında aşılanmanın artması amacıyla tedbirler alınmasını istedi.

Aşılananlara 100 dolar ödül

ABD genelinde aşılanma hedefinden geride kalındığından dolayı eyalet valilerinden 1,9 trilyon dolarlık yardım bütçesinden çift doz aşı yaptıranlar için 100 dolar ödül vermelerini istedi. Aşılanmış olanlar için bunun haksızlık olarak değerlendirilebileceğini fakat bu tür teşviklerin salgını yenmeye destek olabileceğini belirterek, bunun uygulanması gerektiğini kaydetti.

Onaylanan 1,9 trilyon dolarlık Kovid-19 yardım paketinin 350 milyon doları eyaletlerin salgınla mücadele etmesi ve salgının etkilerini azaltması için ayrılmıştı. ABD'de yetişkinlerde en az bir doz aşılananların sayısı yüzde 70'e ulaşırken, bütün nüfusa bakıldığında ise tek doz aşılananlar yüzde 57.3, çift doz aşılananlar ise yüzde 49.5 olarak belirtildi.

Yorumlar (0)