ABD Başkanı Biden'dan 'Mahsa Amiri' mesajı! "Uzun süre susturamayacaklar"

İran'da, İran polisi tarafından 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin gözaltına alınmasının ardından yaşamını yitirmesiyle başlayan protestolar devam ediyor. ABD Başkanı Biden, "İran'daki uyanış beni sersemletti. Bu protestoların susturulabileceğini sanmıyorum" açıklamasını yaptı.

DÜNYA 15.10.2022, 11:11 16.10.2022, 16:22
ABD Başkanı Biden'dan 'Mahsa Amiri' mesajı! "Uzun süre susturamayacaklar"

ABD Başkanı Joe Biden, Mahsa Amini'nin ölümünün, İran’da uzun süre susturulamayacak bir "uyanışa" sebep olduğunu söyledi.

Biden, “Özgür İran” protestolarıyla karşılaştı

8 Kasım'daki Kongre ara seçimleri öncesi Biden'ın, batı eyaletlerine ziyaretleri devam ediyor.

California'nın Orange bölgesine ziyaret düzenleyen Biden, burada enflasyonla mücadeleye yönelik konuşma yaptı.

Bölgede yaşayan İranlılar tarafından konvoyunun geçtiği bölgelerde "Özgür İran" protestoları ile karşılaşan Biden, konuşmasında bölgede yaşayan İranlılara değindi.

“Mahsa Amini, uyanışa sebep oldu”

Biden, "İran, temel haklarını kullanan kendi vatandaşlarına ilişkin şiddete son vermeli. Çok uzun süredir dış politika yapıyorum. İran'daki uyanış beni sersemletti. Mahsa Amini'nin ölümü bir uyanışa sebep oldu ve bunun uzun süre susturulabileceğini düşünmüyorum." sözlerini kullandı.

İran'da başkaldıran herkese teşekkürlerini ileten Biden, "Burada yaşayan İranlı topluluğa da seslerini çıkardıkları için teşekkürler." açıklamasını yaptı.

Seçimler yaklaşıyor

Bu hafta, yaklaşan yerel seçimler öncesi Biden, California, Oregon ve Colorado eyaletlerini ziyaret ederek çeşitli konuşmalar yapıyor.

Söz konusu programlar bir "seçim kampanyası" olarak açıklanmasa da Biden, gittiği bölgelerde Demokrat adaylara destek çağrıları yapıyor ve etkinliklere katılıyor.

Yorumlar (0)