ABD basınında Biden yorumları: Bu kadar gaf yeter!

ABD Başkanı Joe Biden'ın, "Çin saldırırsa Tayvan'ı korumak için askeri müdahalede bulunuruz." şeklindeki açıklaması, ABD basını tarafından topa tutuldu. Biden'ın yaptığı açıklamaların sık sık Beyaz Saray tarafından düzeltilmesinin, halk desteğinin azalmasına neden olduğu belirtildi.

DÜNYA 24.05.2022, 18:44 Hakan Öksüz
ABD basınında Biden yorumları: Bu kadar gaf yeter!

Asya turuna çıkan ABD Başkanı Joe Biden'ın Tayvan hakkında yaptığı açıklama, ülke gündemine bomba gibi düşmüştü. Japonya Başbakanı Kişida Fumio ile ortak basın toplantısında konuşan Biden, "Çin'in saldırması durumunda Tayvan'ı korumak için askeri müdahale yaparız." demişti. 

Wall Street Journal: Tayvan'ı korumak için yanlış hamle!

Biden'ın Çin ile olası bir askeri çatışmaya açık kapı bırakması, ABD medyasında geniş yankı uyandırdı. Wall Street Journal gazetesi, Biden'ın Tayvan ile ilgili açıklamalara ateş püskürdü. 

Gazetenin "Biden'ın gerçek Tayvan hatası" başlıklı yazısında, "Biden'ın buna benzer açıklamaları toplumda güven kaybına yol açıyor. Tayvan'a destek vermek için böyle tehlikeli bir açıklama yapmak gereksizdi. Bunun yerine Tayvan, Hint-Pasifik Ekonomik Çerçevesi kapsamına alınabilirdi." ifadelerine yer verildi.

Washington Post: Biden, gizli planları açık ediyor!

ABD'nin Tayvan ve Çin ile ilişkilerinin yıllarca dikkatli şekilde yürütüldüğünü kaydeden Washington Post gazetesi, Biden'ın bu çalışmalara adeta çomak soktuğunu belirtti. 

Biden'ın "Çin ile sıcak çatışmaya girme" açıklamasının cesur ancak tehlikeli olduğunu aktaran gazete, "Biden'ın açıklamalarının Beyaz Saray tarafından düzeltilmesi, henüz uygulamaya geçirilmemiş planları açık ediyor. Bu gaflar, Biden'a verilen halk desteğinin erimesine neden oluyor." değerlendirmesinde bulundu.

MSNBC'nin internet portalı da Biden'ın her geçen gün daha dikkatsiz açıklamalarda bulunduğunu yazdı.

Yorumlar (0)