ABD basını: Kimse Erdoğan kadar istediğini alamadı

Türkiye ve ABD devlet başkanlarının görüşmesi Amerikan medyasında ana gündem maddesiydi: Hiçbir lider Erdoğan kadar istediğini elde edemedi!

DÜNYA 14.11.2019, 10:16 14.11.2019, 12:01
ABD basını: Kimse Erdoğan kadar istediğini alamadı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmenin ardından Amerikan medyası gelişmelere büyük yer ve süre ayırdı.

CNN, Erdoğan'ın istediği her şeyi aldığını yazdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlılığına vurgu yapılırken, CNN'de yer alan haberde ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için kullandığı "Onun büyük bir hayranıyım" ifadesine atıfta bulunuldu ve "Bazı Amerikalı parlamenterlerin bu görüşmeden beklediği karşılama bu değildi" denildi. CNN'in Beyaz Saray muhabiri olan Kevin Liptak imzalı haberdeki en dikkat çekici ifade ise "Ancak hiçbir lider, Erdoğan kadar, Trump'tan istediğini elde edemedi" ifadesi oldu. Kevin Liptak bu ifadesine gerekçe olarak, Türkiye'nin Suriye operasyonuna yeşil ışık yakılmasını, S-400 krizinde Donald Trump'ın yaptırım karşıtı tavrını örnek gösterdi.

New York Times: Trump'ın "Erdoğan'ın büyük hayranıyım" sözüne dikkat çekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beyaz Saray'da Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşme Amerikan basınında büyük yer aldı. New York Times gazetesi adına görüşmeyi takip eden Beyaz Saray muhabiri Michael Crowley haberinin başlığında "Onun büyük hayranıyım. Trump, Erdoğan'ı sıcak karşıladı" ifadesini kullandı.

New York Times'ın Beyaz Saray muhabiri Michael Crowley haberinde, Barış Pınarı Harekâtı sonrasındaki gelişmelere de atıflar yaptı.

New York Times'ın Beyaz Saray muhabiri olan Michael Crowley, Türkiye'nin operasyonu ile bölge eksenli Amerikan siyasetinin rotasından çıktığını fakat ABD Başkanı Donald Trump'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeleri sırasında, bu hususta hissedilir bir tavır ortaya koymadığını yazdı.

Haber, "Günün sonunda Erdoğan'ın ziyaretinin verimli olup olmadığı belirsiz kaldı. Beyaz Saray açıklaması, somut bir anlaşma olmadığını gösteriyor" ifadesiyle bitti.

Washington Post, Gülen'in iadesini ve S-400'ü ön plana çıkardı

Washington Post'ta yer alan haberde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın basın toplantısını, ABD-Türkiye arasındaki sorunları dile getirme fırsatı olarak kullandığı değerlendirmesi yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu noktada, en başta Fetullah Gülen'in iadesini gündeme getirdiği belirtildi.

Washington Post'un haberinde, Amerika ile Türkiye arasında kriz yaratan S-400 konusuna ilişkin Başkan Donald Trump'ın "Yetkililerimiz çözüm için çalışıyor" ifadelerine yer verildi. ABD Başkanı Donald Trump yönetiminden üst düzey yetkililerin "Türkiye'nin silahları kutularından çıkarmaması bir çözüm olabilir" dediği de haberdeki bu paragrafta yer aldı.

CNN de "Trump'ın Erdoğan hayranlığını" öne çıkardı

CNN haber kanalındaki haberde ise ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için kullandığı "Onun büyük bir hayranıyım" ifadesine atıfta bulunuldu ve "Bazı Amerikalı parlamenterlerin bu görüşmeden beklediği karşılama bu değildi" denildi.

CNN'in Beyaz Saray muhabiri olan Kevin Liptak imzalı haberde, ABD Başkanı Donald Trump'ın "güçlü liderlere" gösterdiği yakınlık konusunda örnekler verildi. Haberdeki en dikkat çekici ifade ise "Ancak hiçbir lider, Erdoğan kadar, Trump'tan istediğini elde edemedi" ifadesi oldu.

Yorumlar (0)