ABD basını duyurdu: Ali Hamaney doktor gözetiminde

ABD basını, İran dini lideri Ali Hameney’in sağlık durumunun kötüye gittiğini ve doktor gözetimi altında tutulduğunu duyurdu. 

DÜNYA 17.09.2022, 10:51 17.09.2022, 10:53
ABD basını duyurdu: Ali Hamaney doktor gözetiminde

Amerika Birleşik Devletleri’nin önde gelen yayın organlarından New York Times, çok konuşulacak bir iddiayı takipçilerine duyurdu. Gazete, İran dini lideri Hamaney’in sağlık sorunlarının arttığını ve uzun süredir doktor gözetiminde olduğunu öne sürdü. Hamaney’in durumunu ‘kritik’ olarak duyuran New York Times, dini liderin halka açık buluşmaları da iptal ettiğini öne sürdü. 

Tüm toplantılarını iptal etti

Hamaney’in, geniş bir doktor ekibi tarafından gözetim altında tutulduğunu duyuran gazete, “Hamaney, ciddi bir sağlık sorunu ile boğuşuyor. İran’ın dini lideri, geçen hafta yapmayı planladığı tüm halka açık buluşmaları ve toplantıları iptal etti. 83 yaşındaki Hamaney, yüksek ateş ve mide ağrıları sebebiyle kısa süre önce ameliyat olmuştu. Hamaney’in bağırsak tıkanıklığı yaşadığı öğrenildi” ifadelerine yer verdi. 

“Hamaney, yatakta oturamayacak kadar zayıf durumda”

Hamaney’in uzun süredir klinikte tutulduğu belirtilen haberde, bir İranlı kaynağın açıklamalarına da yer verildi. Hamaney’in sağlık durumunun geçen haftaya kıyasla daha iyi olduğunu belirten İranlı kaynak, “Geçen hafta Hamaney’in durumu oldukça kritikti. Çok zor bir süreçten geçti. Şu an geçen haftaya kıyasla daha iyi durumda olduğunu söyleyebiliriz. Ancak hala doktorlar kendisini izliyorlar. Dinlenerek güçlenmeye çalışıyor” dedi. Haberde, doktorların hala endişeli olduğunu vurgulayan gazete, “Edinilen bilgilere göre Hamaney yatakta oturamayacak kadar zayıf durumda. Doktorlar hala endişe içindeler. Dini liderin yaşı da göz önüne alındığında, devlet yöneticileri arasındaki tedirginlik hala üst düzeyde bulunuyor” denildi. 

Yorumlar (0)