ABD, Avrupa'ya tamamen kapandı!

ABD’de Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını sesebiyle vaka sayısı 2700'ü geçerken can kaybı sayısının en az 58 olduğu belirtildi. ABD, İngiltere ve İrlanda'ya da yasak koydu.

DÜNYA 15.03.2020, 09:00
ABD, Avrupa'ya tamamen kapandı!

Amerika Birleşik Devletleri'nde Covid-19 (yeni tip koronavirüs) kaynaklı vaka sayısının 2700'ü geçtiği ve can kaybı sayısının da 58'e çıktığı belirtildi.

ABD'deki Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınına ilişkin verileri takip eden Johns Hopkins Üniversitesi'nin açıkladığı güncel rakamlara göre Amerika Birleşik Devletleri genelindeki yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka ve ölü sayısı yükselişini sürdürüyor.

Cumartesi sabah saatlerinde 49 olarak duyurulan ölü sayısı aynı gün akşam saatlerinde 58 olarak güncellendi.

Gündüz saatlerinde Covid-19 (yeni tip koronavirüs) kaynaklı ilk ölümü açıklayan New York eyaletinin ardından, başkent Washington DC ile komşu olan Virginia eyaletinde ve Louisiana eyaletinde de yeni tip koronavirüs (Covid-19) kaynaklı ilk ölümlerin gerçekleştiği bildirildi.

İngiltere ve İrlanda da "yasak listesine" girdi

Diğer taraftan ABD yönetimi, Avrupa'dan Amerika Birleşik Devletleri'ne gelen tüm seyahatleri durdurduğu yasak listesine İngiltere ve İrlanda'yı da eklediğini duyurdu.

Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Mike Pence, Schengen bölgesi ülkelerinin tamamını kapsayan yasak listesine vaka ve ölümlerin arttığı İngiltere'yi ve İrlanda'yı da eklediklerini kaydetti.

Diğer yandan Beyaz Saray'daki tüm görevlilerin ve medya mensuplarının düzenli olarak virüse karşı ön tedbir kapsamında "ateşlerinin ölçülmesine" başlandığı belirtildi.

Amerikan medyasına yansıyan haberlerde, söz konusu ateş ölçüm uygulamasının Mike Pence dahil herkesi kapsadığı ve ateşi 100F (Fahrenheit) yani yaklaşık 37.8C üzerinde olan kişilerin şüpheli kabul edileceği bilgisi verildi.

Yorumlar (0)