ABD askerleri hâlâ sahada mı?

ABD askerî unsurlarının ilk defa bugün Tel Abyad'da kameralara yansıdığı öne sürüldü.

DÜNYA 11.10.2019, 14:43 11.10.2019, 15:02
ABD askerleri hâlâ sahada mı?

Türkiye tarafından Fırat’ın doğusuna başlatılan Barış Pınarı Harekâtı'nın üçüncü gününde ABD (Amerika Birleşik Devletleri) askerî unsurlarının ilk defa Tel Abyad'da hareketliliğin olduğu bölgede görüldüğü iddia edildi.

Erbil merkezli bir medya grubu olan Rudaw'ın geçtiği habere göre ABD askerî unsurlarını taşıyan konvoyun Tel Abyad'a bağlı Suluk kasabasında görüldü. Suluk kasabası, harekâtın en yoğun sürdüğü Tel Abyad ile Resulayn ilçeleri arasında bulunuyor.

 

Rudaw ajans muhabiri, altı adet Hummer tipi ve bir tane de Land Cruiser model askerî unsurlardan oluşan konvoyun Barış Pınarı'nın başlamasından bu yana ilk defa çatışmaların yaşandığı bölgenin yakınlarında görüldüklerini aktardı.

Yine, ABD ile Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) helikopter eşliğinde Tel Abyad'ın güneyindeki Ayn İsa'da ortak devriye attığı bilgisi verildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu’nun Rojava’ya yönelik harekatı başlamadan önce ABD Başkanı Trump, sınır bölgesindeki 50 kişilik ABD gücünün çekildiğini duyurmuştu.

Harekâttan önce ABD askerleri sınırdaki iki gözlem noktasında bulunuyordu.

ABD Başkanı Donald Trump, dün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Önümüzde üç seçenek var: Binlerce asker gönderip askerî açıdan kazanmak, Türkiye’yi yaptırımlarla finansal açıdan çok sert şekilde vurmak ya da Türkler ile Kürtler arasında bir anlaşmaya aracılık etmek" ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)