ABD askerinin nereye gideceği belli oldu

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Suriye'den çekilen Amerikan askerlerinin Irak'a gideceğini açıkladı.

DÜNYA 20.10.2019, 08:01
ABD askerinin nereye gideceği belli oldu

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanı Mark Esper, ABD Başkanı Donald Trump'ın kararıyla Suriye'den çekilen bin civarındaki Amerikan askerinin Irak'ın batısına gideceğini açıkladı.

Orta Doğu ziyareti için Amerika'dan ayrılan ABD Savunma Bakanı Mark Esper, uçakta basın mensuplarına Suriye hakkında açıklamalarda bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanı Mark Esper, ABD Başkanı Donald Trump'ın kararıyla Suriye'nin kuzeyinden çekilen yaklaşık bin kadar Amerikan askerinin, Irak'ın batı bölgelerine gönderileceğini belirtti.

Suriye'den çekilen ABD askerlerinin tam olarak ne zaman Irak'a gideceği konusunda bilgi vermeyen ABD Savunma Bakanı Mark Esper, nakil işleminin haftalar alacağını kaydetti.

Savunma Bakanı Mark Esper, bu askerlerin Irak'ta DEAŞ'la mücadeleye devam edeceğini ve Irak'ın savunmasına destek olacağını belirtti.

ABD Başkanı Trump, daha önce Suriye'nin kuzeyinde görev yapan toplam bin civarında Amerikan askerini Suriye'den çekeceğini açıklamış, karar ABD Kongresi'nde olumsuz yankı bulmuş ve eleştirilmişti.

Yorumlar (0)