ABD, Afganistan'dan çekilme sürecinin yarısını tamamladı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral K. McKenzie, daha önce başlayan Afganistan’dan çekilme sürecinin yarı yarıya tamamlandığını açıkladı.

DÜNYA 08.06.2021, 10:47 09.06.2021, 10:47
ABD, Afganistan'dan çekilme sürecinin yarısını tamamladı

ABD’den yapılan açıklamada Afganistan’dan çekilme sürecinin yüzde 50 oranına yakının tamamlandığı duyuruldu.

“Çekilmenin tamamı eylüle yetiştirilmeye çalışılacak”

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral K. McKenzie, telekonferans yoluyla gerçekleştirdiği basın toplantısında ABD güçlerinin Afganistan’dan çekilme süreci başta olmak üzere bölgede yaşanan gelişmelere yönelik açıklamalarda bulundu.

Afganistan’dan çekilme sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan McKenzie, "Geri çekilmenin yarısını tamamladık ve biz çekilmenin tamamını eylül ayına yetiştirmeye çalışacağız." sözlerine yer verdi. ABD hükümetinin Afgan güvenlik güçlerini desteklemeyi sürdüreceğini belirten McKenzie, "Terörle mücadele operasyonlarını ülke dışından yürütmeye devam edeceğiz. Dışarıdan DEAŞ ve El Kaide’nin peşine düşmeyi sürdürmek niyetindeyiz ve bu anlamda bölgedeki ortaklarla çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

ABD’nin Suriye’deki askeri varlığına yönelik açıklamalar da yapan McKenzie, bu ülkede yalnızca DEAŞ’i bitirmek ve bu terör örgütünün ABD ile ortaklarına karşı saldırı kabiliyetini ortadan kaldırmak için asker bulundurduklarını belirtti. K. McKenzie, ayrıca "Uzun vadede güvenliği sağlama misyonunu, uluslararası yatırım ve destek olmadan gerçekleştirebilecek yerel güvenlik kuruluşlarına teslim etmek istiyoruz fakat bu daha ileriki süreçte olabilecek bir şey." sözlerine yer verdi.

ABD, Suriye’de YPG/PKK terör örgütü ile çalışıyor

Terör örgütü PKK/YPG, ABD’nin yardımı ve desteği ile birlikte Deyrizor kentindeki petrol tesisleri dahil olmak üzere Suriye’nin kuzeydoğusunda pek çok bölgeyi işgal altında tutuyor.

Yorumlar (0)