ABD açıkladı: Zelenskiy öldürülürse...

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Ukrayna lideri Zelenskiy'nin öldürülmesi halinde ülkedeki yönetimin devamı hususunda planı olduğunu dile getirdi.

DÜNYA 06.03.2022, 22:13
ABD açıkladı: Zelenskiy öldürülürse...

Amerikan medyasına konuşan Antony Blinken, Ukrayna-Rusya savaşını ve Zelenskiy'nin geleceğini değerlendirdi.

"Ukraynalıların planı hazır"

Blinken, Zelenskiy'nin iletişime geçtiği liderlere birkaç defa "Bu sizinle son görüşmemiz olabilir." dediğini anımsatan sunucunun, "Eğer Zelenskiy Rusya tarafından öldürülürse bunun ne gibi bir karşılığı olacak? Ukrayna'da başka bir yönetimi desteklemek için bir planınız var mı?" sorusuna, "Detaya girmeyeceğim fakat Ukraynalıların planı hazır." diye cevap verdi. 

"Bu karar Polonya'nın, NATO ile hiçbir ilgisi yok"

Diğer taraftan, Blinken, Polonya ile ABD arasında Ukrayna askerlerine savaş uçağı temini hususunda ne tür bir iş birliği olduğuna yönelik soruya yanıt verirken, Varşova ile Washington arasında bu hususta çok yakın bir iletişim trafiği olduğunu dile getirdi.

Blinken, "An itibarıyla Polonyalı dostlarımızla birlikte Ukraynalılara bu uçakları temin etmeleri halinde nasıl envanterlerini tekrar doldurabileceğimiz hususunda konuşuyoruz." dedi.

ABD Dışişleri Bakanı, Polonya'nın savaş uçağı temin etmesinin tamamen kendi kararları olacağının ve bu kararın NATO ile hiçbir ilgisi olmadığının altını çizdi. 

Öte yandan, Blinken, Ukrayna hava sahasında uçuşa yasak bölge oluşturulmasına yönelik bir planın imkansız olduğunu yineledi.

"İran ile kayda değer ilerlemeler kaydettik"

Blinken, İran ile nükleer müzakerelerde de son aşamaya yaklaştıklarını kaydederek, bazı zorlu hususlar üzerindeki görüşmelerin sona ermesini beklediklerini dile getirdi.

Son dönemde kayda değer ilerlemeler kaydettiklerinin altını çizen ABD Dışişleri Bakanı, halihazırda üstünde çalışılan bazı maddelerdeki problemlerin çözüme kavuşturulması hususunda kafa yorduklarını da sözlerine ilave etti. 

Yorumlar (0)