ABD, 5 örgütü terör örgütü listesinden çıkardı

ABD Dışişleri Bakanlığı, dünyanın farklı yerlerinde faaliyetleri bulunan 5 örgütü, Yabancı Terör Örgütü (FTO) listesinden çıkardığını açıkladı. Listeden çıkarılan örgütlerin isimleri ise Aum Şinrikyo, Bask Anavatanı ve Özgürlüğü, Kahane Chai, Cama'a al-Islamiyye ve Kudüs Bölgesi Mücahidin Şura Konseyi olarak açıklandı.

DÜNYA 21.05.2022, 09:46 22.05.2022, 10:29
ABD, 5 örgütü terör örgütü listesinden çıkardı

ABD Dışişleri Bakanlığı,Yabancı Terör Örgütü listesinden 5 örgütü çıkardı.

“Özel Küresel Terörist” vurgusu

ABD Dışişleri'nden gelen açıklamada, "Bugün Dışişleri Bakanlığı, Göç ve Vatandaşlık Yasası (INA) çerçevesinde 5 örgütün FTO tanımlamasını iptal ettiğini açıkladı. Bunlar: Aum Şinrikyo, Bask Anavatanı ve Özgürlüğü, Kahane Chai, Cama'a al-Islamiyye ve Kudüs Bölgesi Mücahidin Şura Konseyi" sözleri kullanıldı.

Açıklamada, kolluk güçlerine bilgi açısından destek vermek ve dondurulan varlıkların bu gruplar arasında şu an aktif kişilerin serbest bırakılmaması için örgüt üyelerinin "Özel Küresel Terörist" tanımlamalarının kalacağına vurgu yapıldı.

6 kişi de terörist listesinden çıkarıldı

Ayrıca açıklamada, "Bu 5 örgütün Yabancı Terör Örgütü olarak nitelendirilmesinin iptaline ilave olarak, Dışişleri Bakanlığı 13224 sayılı Kararname gereğince hayatını kaybeden 6 kişiyi de Özel Yabancı Terörist listesinden çıkardı: Bu kişiler, Mohad Mualim, Abu al-Vardah, Farah Muhamed Şirdon, Aliashab Kebekov, İbrahim el-Rubayş ve Musa Abu Davud." sözleri kullanıldı.

Kahane Chai radikal bir Yahudi örgüt olarak değerlendirilirken, Aum Şinrikyo Japon milliyetçisi, Cama'a al-Islamiyye Mısır'da, Kudüs Bölgesi Mücahidin Şura Konseyi Gazze'de, Bask Anavatanı ve Özgürlüğü örgütünün ise İspanya'nın Bask bölgesinde faaliyet gösterdiği biliniyor.

Yorumlar (0)