ABD 15 uçağı kara listeye aldı! İşte sebebi...

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD'nin Venezuela'ya ait 15 uçağın kara listeye alınmasını, "Bu karar, Maduro’nun iktidarı gasbetme girişimlerini durdurmak, özgür ve adil bir seçimin yapılmasını sağlamak ve demokrasiye geçişi desteklemek adına verilen çabaların bir parçasıdır" sözleriyle açıkladı.

DÜNYA 22.01.2020, 07:59
ABD 15 uçağı kara listeye aldı! İşte sebebi...

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Venezuela petrol şirketi PDVSA'ya ait 15 uçağı kara listeye aldıklarını duyurdu.

Yazılı açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, söz konusu uçaklardan bazılarının Karayipler'in hava sahasında Amerika Birleşik Devletleri uçaklarını taciz ettiğini iddia ederek, bu durumun alınan kararda etkili olduğunu savundu.

Nicolas Maduro etkisi

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ayrıca uçakların Devlet Başkanı Nicholas Maduro'ya destek veren hükümet yetkililerinin taşınmasında da kullanıldığını vurgulayarak, "Amerika Birleşik Devletleri, Venezuela Hükümetine ait mal varlıklarını hedef almayı sürdürmektedir. Bu karar, Nicolas Maduro’nun iktidarı gasbetme girişimlerini durdurmak, özgür ve adil bir seçimin yapılmasını sağlamak ve demokrasiye geçişi desteklemek adına verilen çabaların bir parçasıdır." dedi.

Diğer taraftan, Amerikan şirketlerini söz konusu uçaklarla yakıt satımı dahil, hiçbir iş birliği yapmaması konusunda uyardıklarını açıklayan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, "ABD (Amerika Birleşik Devletleri) ve dünyanın dört bir yanındaki demokratik müttefikleri, Nicolas Maduro’nun vahşi ve diktatörce eylemlerini reddeden Venezuela halkına bağlı kalacaktır." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)