ABC, film görüntülerini "TSK bombalıyor" diye verdi

ABD televizyonu silah tanıtım görüntülerini, "Türk ordusu, kuzey Suriye'yi bombalıyor" diye çarpıttı.

DÜNYA 14.10.2019, 17:49 14.10.2019, 18:01
ABC, film görüntülerini "TSK bombalıyor" diye verdi

ABD'li ulusal haber kanalı ABC, silah tanıtımında kaydedilen video görüntüsünü, "Türk ordusu, kuzey Suriye'yi bombalıyor" yalanıyla servis ederek terör örgütü yandaşlarının manipülasyonlarını solladı.

"Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek" gayesiyle başlatılan Barış Pınarı Harekâtı aleyhine yürütülen dezenformasyon ve manipülasyon girişimlerine bir katkı da ABD'li haber kanalı ABC'den geldi. ABC, silah tanıtımında kaydedilen görüntüleri harekat sırasında çekilmiş gibi yayınladı.

Barış Pınarı Harekâtı'nın ilerlemesiyle başka olaylarda ve zamanlarda çekilmiş fotoğraf ve videoları, manipülasyon ve dezenformasyon için kullanma çabaları hız kesmeden sürüyor.

Son olarak, Amerikan ulusal haber kanalı ABC, silah tanıtımı sırasında kaydedilmiş güçlü patlamaların yer aldığı video görüntülerini, Barış Pınarı Harekâtı sırasında kaydedilmiş gibi çarpıtarak servis etti.

Sunucu utanmadan görüntüleri yorumladı

Alt bantta "Suriye'de kıyım" yazılı haberi aktaran sunucu, "Burada yer alan görüntülerde, Türk ordusunun Suriye'nin bir sınır kasabasında Kürt sivilleri bombaladığı görülüyor. Türkiye'nin desteklediği savaşçıların, Amerikan müttefiki olarak DEAŞ'a karşı savaşan Kürtlere karşı korkunç zulüm uyguladığına ilişkin haberler geliyor." şeklinde sunum yaptı.

Haberde kullanılan görüntüler, ABD'de 2017 yılında gerçekleşen bir silah tanıtımına ait. Televizyon kanalının görüntüleri haber bülteninde kullanmadan önce, cep telefonuyla patlamaları kaydeden insanları montajlayarak videodan çıkardığı da ortaya çıktı.

Yorumlar (0)