Abbas'tan Netanyahu'ya sert sözlerle dolu mektup!

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya sert ifadelerle dolu bir mektup gönderdiği ileri sürüldü.

DÜNYA 30.01.2020, 06:59 30.01.2020, 09:38
Abbas'tan Netanyahu'ya sert sözlerle dolu mektup!

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya yazdığı mektupta, "Filistin yönetiminin, İsrail'le güvenlik koordinasyonunu sonlandırma ve imzalanan tüm anlaşmalardan çekilme hakkı olduğunu" hatırlattığı belirtildi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya bir mektup göndererek, "Tel Aviv yönetimiyle olan güvenlik koordinasyonunu durdurma" tehdidinde bulunduğu iddia edildi.

İsrail Kanal 12 Televizyonu'nda yayımlanan habere göre, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin "Yüzyılın Anlaşması" olarak adlandırdığı sözde barış planının açıklamasının ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya sert ifadelerle dolu bir mektup gönderdi.

Sert sözlerin bulunduğu mektubun, Filistin Sivil İşler Bakanı Hüseyin eş-Şeyh başkanlığındaki bir heyet tarafından, bugün Rusya'dan dönmesi beklenen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya ulaştırılması için İsrail Maliye Bakanı Moşe Kahlon'a teslim edildiği belirtildi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın el yazısıyla ve Arapça yazılan mektupta, söz konusu barış planının ABD (Amerika Birleşik Devletleri) ve İsrail tarafının Oslo Anlaşması'ndan çekilmesi anlamına geldiği ve bu durumun Arap Birliği'ne iletileceği kaydedildi.

Mektupta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, "Filistin yönetiminin, kuralları çiğneme, İsrail'le güvenlik koordinasyonunu sonlandırma ve imzalanan tüm anlaşmalardan çekilme hakkı olduğunu" dile getirdiği belirtildi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas mektubunda ayrıca, Filistin halkını sokağa inmeye ve İsrail karşıtı barışçıl gösteriler düzenlemeye çağırma sinyali de verdi.

Haberde ayrıca, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'tan gelen telefon görüşmesi talebini geri çevirdiği de aktarıldı.

Filistin yönetiminden İsrail televizyonunun haberine ilişkin henüz resmi açıklama gelmedi.

Yorumlar (0)