Abbas'tan "iki devlet" açıklaması

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'tan "iki devletli çözüme bağlılık" açıklaması geldi.

DÜNYA 05.02.2020, 06:42
Abbas'tan "iki devlet" açıklaması

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, iki devletli çözüm, uluslararası kararlar ve Arap Barış Girişimi'ne olan bağlılığını tekrarladı.

Filistin haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, AB (Avrupa Birliği) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile telefonda bir görüşme gerçekleştirdi.

Avrupa Birliği'nin adil ve daimi barışın tesisinden yana tavır almasını takdir eden Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, iki devletli çözüm, uluslararası kararlar ve Arap Barış Girişimi'ne bağlı olduklarını belirterek Filistin'in bu tavırdan vazgeçmeyeceğini vurguladı.

AB (Avrupa Birliği) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ise Avrupa Birliği'nin, iki devletli çözümü ve barış için yürütülen çalışmalara devam edilmesini destekleyen bir tutum içinde olduğunu belirtti.

Dün yaptığı yazılı açıklamada, AB'nin transatlantik ortaklığı ve İsrail-Filistin sorununu barışçıl bir şekilde çözecek her türlü girişimi desteklediğini kaydeden Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, "Amerika Birleşik Devletleri'nin 28 Ocak'ta sunduğu girişim (Yüzyılın Anlaşması), üzerinde uluslararası anlaşma sağlanmış ölçütlerle uyuşmuyor." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)