Abbas, Almanya'ya çağrıda bulundu!

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Almanya'ya ara buluculuk çağrısında bulundu.

DÜNYA 18.02.2020, 09:30
Abbas, Almanya'ya çağrıda bulundu!

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Almanya'ya, uluslararası meşruiyet ve Arap Barış Girişimi temelindeki müzakerelere ara buluculukta bulunması çağrısı yaptı.

Konuya ilişkin haber Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer aldı. Habere göre, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, görüşmede, BMGK'da (Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi) dile getirilen, "Uluslararası bir barış konferansı düzenlenmesi ve Orta Doğu Dörtlüsü'nün (Rusya, ABD, AB, BM) de yer aldığı çok taraflı uluslararası bir mekanizma kurulması" girişimine ilişkin bilgiler verdi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Almanya'yı, uluslararası meşruiyet ve Arap Barış Girişimi temelindeki müzakerelere ara buluculuk etmek üzere bu mekanizmaya katılmaya davet etti.  

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ayrıca uluslararası hukuku temel alan "iki devletli çözüm" konusundaki tutumundan ötürü Almanya'yı takdir ettiğini de vurguladı.

Merkel'den de "iki devletli çözüm" vurgusu

Almanya Başbakanı Angela Merkel ise Almanya'nın, "iki devletli çözüm" temelinde barışı desteklemeye devam edeceğini, bunun gerçekleşmesi için rolüne devam edeceğini kaydetti.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, daha önce pek çok kez uluslararası barış konferansı düzenlenmesi çağrısı yapmıştı.

İsrail ile Filistin arasındaki barış görüşmeleri, "İsrail'in 1967 sınırlarını, zorunlu göçe maruz bırakılan Filistinlilerin geri dönüş hakkını ve kanunsuz Yahudi yerleşim birimlerinin inşasına son vermeyi kabul etmemesi" sebebiyle 2014 yılının Nisan ayında durmuş ve bütün çabalara rağmen kaldığı yerden devam edilememişti.

Yorumlar (0)