AB yetkilisinden deprem yorumu: Üye ülkeler harekete geçti

Kahramanmaraş merkezli depremler hakkında Brüksel'de Türk basın mensuplarına açıklamalarda bulunan AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, "Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşüyoruz. Büyük bir trajedi yaşanıyor. Sağlık malzemeleri, kurtarma ekipleri ve gereken ne varsa gönderiyoruz. Bütün AB üyeleri harekete geçti." dedi.

DÜNYA 08.02.2023, 10:49 08.02.2023, 10:54 Hakan Öksüz
AB yetkilisinden deprem yorumu: Üye ülkeler harekete geçti

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Kahramanmaraş merkezli depremler hakkında konuştu. Brüksel'de Türk basın mensuplarına konuşan Borrell, "Büyük bir trajedi yaşanıyor. Dostum Mevlüt Çavuşoğlu ile temas halindeyim. Bütün AB üyeleri harekete geçti. Sağlık malzemeleri ve kurtarma ekipleri yolluyoruz. Yapabileceğimizin en fazlasını yapmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bazı konularda Türkiye ile ilgili endişelerimiz var"

AB ile Türkiye arasındaki ilişkilere değinen Borrell, "Türkiye, AB için kritik role sahip önemli bir ortak. Görevime 3 yıl önce başladım. O zamanlar daha gergin bir ortam vardı. Mevcut ortam, iş birliği için daha müsait. Buna rağmen ikili ilişkilerde endişe kaynağı olarak gördüğümüz hususlar var. Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üyelik süreçleri, Suriye'ye yapılacak olası bir askeri harekat, göç anlaşması ve Türkiye'nin Rusya ile ilişkileri gibi konularda endişelerimiz var." dedi.

"Türkiye, son derece karmaşık bir bölgenin merkezi konumunda"

Tahıl anlaşmasında kritik bir rol oynayan Türkiye'nin, krizin çözülmesine katkı sunduğunu hatırlatan Borrell, "Türkiye'nin bulunduğu bölgeye bir bakın. Ukrayna, Kafkaslar, Libya, Doğu Akdeniz... Son derece karmaşık bir bölgenin merkezi konumundalar. Türkiye, AB'nin en önemli ortaklarından biri. Türkiye ile yaşanan gerginliklerin azaltılması için çok fazla enerji harcıyorum. İlişkileri iyi tutmamız gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)