AB, yaptırım listesini genişletti: Ünlü isimler var!

Avrupa Birliği (AB), Rusya'ya karşı uygulanan yaptırım listesine 18 kuruluş ile 217 kişiyi daha ekledi. İşte listedeki dikkat çeken kişi ve kuruluşlar...

DÜNYA 09.04.2022, 01:28 10.04.2022, 09:11 Hakan Öksüz
AB, yaptırım listesini genişletti: Ünlü isimler var!

Ukrayna'ya karşı 24 Şubat'ta işgal girişimi başlatan Rusya'ya, dünyanın dört bir yanından ağır yaptırımlar geliyor. Avrupa Birliği (AB), Rusya'ya karşı uygulanan yaptırım listesini genişletti. Listeye 18 kuruluş ile 217 kişinin daha eklendiği kaydedildi.

Putin'in kızları da listede!

Konuya ilişkin yazılı açıklamada bulunan AB Konseyi, yaptırım listesine alınan kişilerin arasında Rusya lideri Putin'in kızları Maria Vladimirovna Vorontsova ile Ekaterina Vladimirovna Tikhonova'nın da yer aldığını duyurdu. Rus milyarderler Moshe Kantor, Oleg Deripaska ve Boris Rotenberg de listeye eklendi.

Aile üyelerine de yaptırım uygulanacak!

Listeye alınan 217 kişi arasında Kremlin'den üst düzey yetkililer ile Rusya ekonomisinin kilit sektörlerinde başı çeken zengin isimler yer alıyor. Listeye eklenen kişilerin yasakları delememesi için aile üyelerine de yaptırım uygulanacağı ifade edildi. 

Rusya'nın tanıdığı ayrılıkçı sözde Luhansk Halk Cumhuriyeti ve Donetsk Halk Cumhuriyeti bakanlarının da listede yer aldığı hatırlatıldı.

Yaptırım listesinde toplam kaç kişi ve kurum var?

Listede Rusya'nın dev bankaları Novikombank, Bank Otkritie, Sovcombank ile VTB de yer aldı. Listedeki diğer kuruluşların, Rusya'nın büyük teknoloji şirketleri olduğu kaydedildi. Böylece AB tarafından Rusya'ya uygulanan yaptırımlardan etkilenenlerin sayısı toplamda 1091 kişi oldu. Toplamda 80 Rus kuruluşunun yaptırım listesinde yer aldığı hatırlatıldı.

Yorumlar (0)