AB: Türkler, Libya'da çok güçlü rol oynuyor

AB (Avrupa Birliği) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Türkiye ve Rusya'nın şu an Libya konusunda çok güçlü bir rol oynadığını belirtti.

DÜNYA 15.01.2020, 08:28
AB: Türkler, Libya'da çok güçlü rol oynuyor

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Avrupa Parlamentosunun (AP) Strazburg'daki Genel Kurul oturumunda Libya krizine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Libya'daki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri darbeci General Halife Hafter'in Moskova'dan ateşkesi imzalamadan ayrıldığını anımsatan AB (Avrupa Birliği) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, "Libya'da ateşkesin sağlanacağını garanti edebilirim." diye konuştu.

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Libya konusunda Berlin Sürecine destek verdiklerini de ifade etti.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, "Bugün Avrupalılar, 6 ay öncesine göre daha aktif fakat şu an Türkler ve Ruslar, Libya konusunda çok güçlü bir rol oynuyorlar." değerlendirmesinde bulunarek, Libya krizinin çözümünün askerî olmadığını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)