AB: Toplu mezarların sorumluları adalete teslim edilsin!

Avrupa Birliği (AB), Libya'da bulunan toplu mezarların sorumlularının adalete teslim edilmesi gerektiğini ifade etti.

DÜNYA 16.06.2020, 12:13
AB: Toplu mezarların sorumluları adalete teslim edilsin!

Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı güçler, 5 Haziran günü Terhune'yi darbeci Halife Hafter'e bağlı milislerden arındırmıştı.

Libya ordusu, şehirde bulunan bir hastanede 106 ceset tespit ederken, 12 Haziran günü ise şehir kırsalında 3 toplu mezarın bulunduğunu görmüştü. 

Söz konusu toplu mezarlar, Hafter'in caniliğini bir kez daha ortaya koydu. 

Bunun üzerine Avrupa Birliği (AB), Trablus'un güneydoğusunda yer alan Terhune'de tespit edilen toplu mezarlara ilişkin derhal bağımsız bir soruşturma yürütülmesi gerektiği çağrısında bulundu. 

"Toplu mezarlar rahatsızlık verici"

Avrupa Birliği'nden (AB) Josep Borrell'in ofisi tarafından yapılan açıklamada, söz konusu toplu mezarların bulunmasının rahatsızlık verdiği vurgulandı. 

Yapılan açıklamada, toplu mezarlara ilişkin derhal bağımsız bir soruşturma başlatılması ve sorumluların da adalete teslim edilmesi gerektiği ifade edildi. 

Libya'da yaşanan krizin taraflarına uluslararası hukuk doğrultusunda hareket etmeleri ve şiddeti sonlandırarak ateşkes sağlamaları için çağrıda bulunulan açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) nezdindeki siyasi sürece dönülmesi gerektiğinin altı çizildi.

Yorumlar (0)