AB, seyahat yasağının kaldırılacağı ülke listesini güncelledi

Avrupa Birliği, Kovid-19 kısıtlamalarından muaf tutulabilecek ülkeler listesini güncellerken, listeye Ukrayna eklendi, Ruanda ve Tayland ise listeden çıkarıldı.

DÜNYA 16.07.2021, 09:37 17.07.2021, 13:10
AB, seyahat yasağının kaldırılacağı ülke listesini güncelledi

AB Konseyi'nden gelen açıklamada, "zorunlu olmayan seyahatler" kapsamında uygulanan sınırlamaların kademeli bir şekilde kaldırılması "önerilen" ülkelerin bulunduğu liste güncellendi.

Ukrayna muaf, Ruanda ve Tayland’a sınırlama

Avrupa Birliği, Kovid-19 sebebiyle seyahat kısıtlamalarından muaf olabilecek ülkeler listesine Ukrayna'yı eklerken, Ruanda ve Tayland’ı listeden çıkardı.

Listedeki diğer ülkeler

Listede şu anda Ukrayna'nın dışında ABD, Tayvan, Macao, Hong Kong, Ermenistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Avustralya, Brunei, İsrail, Kanada, Japonya, Lübnan,  Ürdün, Karadağ, Katar, Yeni Zelanda, Moldova, Suudi Arabistan, Kuzey Makedonya, Sırbistan, Güney Kore, Singapur, Kosova bulunuyor. 

Öte yandan AB üyesi ülkelerin vatandaşlarına seyahat izni vermesi durumunda Çin'e de sınırlar açık olabilecek.

AB'nin söz konusu bu listesi, üye ülkeler için öneri niteliği taşıyor ve herhangi bir bağlayıcılığı bulunmuyor. Listede bulunan ülkelerden AB'ye turistik seyahatler yapılabiliyorken, yolculara karantina ve test gibi bazı tedbirler uygulanabiliyor. Listede bulunmayan ülkelere AB ülkelerinin kısıtlamaları devam edecek.

Geçen senenin  mart ayında AB, salgının yayılmasını önlemek için 27 üye ülkenin dışında Schengen bölgesinin bir parçası olan İsviçre, Norveç, Lihtenştayn ve İzlanda’ya zorunlu olmayan seyahatlere sınırlamalar getirilmesini kararlaştırmıştı.

Yorumlar (0)