AB: Putin enerjiyi silah olarak kullanıyor

AB (Avrupa Birliği) Komisyonu Başkanı Leyen, Rusya Devlet Başkanı Putin'in piyasaları manipüle ederek ve arzı keserek enerjiyi adeta bir silah gibi kullandığını savundu. Leyen, Putin'in başarılı olamayacağını ve kendilerinin galip geleceğini kaydetti.

DÜNYA 05.09.2022, 20:23 06.09.2022, 12:29
AB: Putin enerjiyi silah olarak kullanıyor

Başkan Ursula von der Leyen, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden Avrupa'da meydana gelen enerji krizine dair önemli paylaşımlar yaptı.

"Putin başarılı olamayacak"

"Vladimir Putin, enerji piyasamızı manipüle ederek ve arzı keserek enerjiyi adeta bir silah gibi kullanıyor." diyen Leyen, Putin'in başarılı olamayacağını ve kendilerinin galip geleceğini kaydetti.

Leyen, Avrupa Birliği Komisyonu'nun yoksul işletmeleri ve haneleri yüksek enerji fiyatlarına karşı korumak amacıyla çeşitli teklifler hazırladığına işaret ederek, tekliflerinin, zirve dönemlerinde elektrik talebini düşürmeyi, Rusya'dan boru hatları üzerinden gelen doğal gaza tavan fiyat getirmeyi, enerji sektöründen gelen gelirlerle işletmeciler ve tüketicilerin desteklenmesini ve dalgalanma sebebiyle likidite problemleri yaşayan elektrik üreticilerine yardım edilmesini amaçlayacağını ifade etti.


 

9 Eylül'de olağanüstü toplantı yapılacak

Rusya'nın Kuzey Akım boru hattı üzerinden Avrupa'ya doğal gaz akışını süresiz olarak durdurduğunu bildirmesinin akabinde kıtada gaz fiyatları hızlı bir şekilde yükseldi.

AB mensubu ülkelerin enerji bakanları hızla yükselen doğal gaz ve elektrik fiyatlarına karşı atılacak olan adımları belirlemek için 9 Eylül 2022'de Belçika'nın başkenti Brüksel'de olağanüstü toplantı gerçekleştirecek.

Yorumlar (0)