AB, Paşinyan ve Aliyev'in Brüksel'de bir araya geleceğini açıkladı

Avrupa Birliği Konsey Başkanı Charles Michel, 15 Aralık’taki yapılacak olan Doğu Ortaklığı Zirvesi’nde Paşinyan ve Aliyev’in bir araya gelerek, yaşanan gelişmeleri ele alacaklarını açıkladı. 

DÜNYA 20.11.2021, 09:55
AB, Paşinyan ve Aliyev'in Brüksel'de bir araya geleceğini açıkladı

Ermenistan, Azerbaycan sınırındaki provokasyonlarını sürdürürken, Avrupa Birliği Konseyi'nden konuya ilişkin yeni bir açıklama yapıldı.

15 Aralık’ta Brüksel’de buluşacaklar

Avrupa Birliği Konseyi, Nikol Paşinyan ile İlham Aliyev’in 15 Aralık’ta Brüksel'de düzenlenecek olan zirvede bir araya geleceğini duyurdu.

Konseyden gelen açıklamada, Konsey Başkanı Charles Michel'in, Paşinyan ile Aliyev’in 15 Aralık'ta yapılacak olan Doğu Ortaklığı Zirvesi hazırlıkları çerçevesinde telefon görüşmeleri yaptığı bildirildi.

Michel'in, zirve çerçevesinde Paşinyan ve Aliyev’e Brüksel'de bir toplantıya ev sahipliği yapma yönünde teklifte bulunduğu kaydedildi.

İki lider görüşmeyi kabul etti

Bölgedeki durumu ve gerginliği giderme kapsamında görüşmek için her iki liderin, Brüksel'de görüşme konusunda anlaştıkları açıklandı.

Öte yandan telefon görüşmelerinde, Paşinyan ve Aliyev’in direkt iletişim hattı kurulması ile ilgili de anlaşmaya vardığı, bu hattın "olayları önleme mekanizması" şeklinde iki tarafın savunma bakanları arasında hazırlanacağı belirtildi.

Ermenistan, gerginliği tırmandırmıştı

Dağlık Karabağ savaşında, Azerbaycan karşısında ciddi kayıplar veren Ermenistan, son dönemde gerilimi yeniden tırmandırmıştı.

Ermenistan ordusunun sınırdaki provokasyonları neticesinde yaşanan çatışmalarda 1'i teğmen olmak üzere 7 Azerbaycan askerinin hayatını kaybettiği, 10 askerin yaralandığı açıklanmıştı.

Azerbaycan ordusu da buna karşılık operasyon düzenleyerek Ermenistan'ın saldırılarına engel olmuştu.

Rusya'nın devreye girmesiyle birlikte çatışmalar sona ermiş ve ateşkes ilan edilmişti.

Yorumlar (0)