AB Komisyonu ceza yağdıracak

AB Komisyonu, İtalya'yı 3,5 milyar avro para cezasına çarptırabilir. Birliğin, kimi AB ülkelerine yüksek kamu borçları nedeniyle para cezası verebileceği konuşuluyor.

DÜNYA 27.05.2019, 20:17
AB Komisyonu ceza yağdıracak

Avrupa'daki basın yayın organlarında çıkan haberlerde, AB Komisyonu'nun, yüksek kamu borçlarından dolayı açıklama isteyeceği bir mektubu 3 gün içinde İtalya ve Belçika gibi bazı AB ülkelerine göndereceği kaydedildi.

İtalya'nın yüksek kamu borçları sebebiyle 3,5 milyar avroluk bir ceza ödeme riskiyle karşı karşıya olduğuna işaret edildi.

KOMİSYONDAN MEKTUP GELECEK

Diğer taraftan AB Komisyonu'nun göndereceği mektuptan bilgisi olduğunu söyleyen İtalya'da koalisyon ortağı aşırı sağcı Lig partisinin lideri Matteo Salvini, "Komisyon'dan ülkemiz ekonomisiyle ilgili bir mektup gelmek üzere. Ben, İtalyanların bana ve hükümete, eski ve modası geçmiş parametreleri sakince tartışmak için yetki verdiğini düşünüyorum." diye konuştu.

Salvini şöyle konuştu:

"Kemer sıkma politikaları ve İtalya'nın temkinli hareketleri ülke ekonomisini şalter indirme riskiyle karşı karşıya bıraktı. Eski sayılara ve kısıtlamalara saygı göstermek zorunda kalırsak borç daha da büyüyebilir. Monti ve Gentiloni'nin (eski başbakanlar Mario Monti ve Paolo Gentiloni) yaptıklarının tersine biz borcu azaltmak ve Avrupa kurumlarının kredilerine sahip olmak istiyoruz."

"Umarım eski yöntem bir mektup göndermemişlerdir. Ev ödevlerinizi yapın, kemer sıkın, kemer sıkın, kemer sıkın derlerse hayır. Çünkü çok sayıda doktor, mühendis, yargıç, itfaiyeci almak, okul ve hastaneleri düzeltmek zorundayız. Bunu da İtalyanların ödedikleri vergilerin paralarını harcayarak yapabiliriz."

Yorumlar (0)