AB Komisyonu Başkanı Leyen: Bu bizim de kavgamız!

Ukrayna'da sivil katliamlarının yaşandığı Buça ve Kiev bölgelerini ziyaret eden AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, "Bu bizim de kavgamız. Sorumlular cezalandırılacak." dedi. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ise kayıp kişileri bulmak için 7,5 milyon avroluk bir proje başlatacaklarını duyurdu.

DÜNYA 08.04.2022, 20:51 Hakan Öksüz
AB Komisyonu Başkanı Leyen: Bu bizim de kavgamız!

Savaşın 44'üncü gününde Ukrayna'daki çatışmalar tüm şiddetiyle devam ediyor. Buça'daki sivil katliamının ardından şoke olan dünya kamuoyu, yeni bir vahşetle karşılaştı. Donetsk bölgesindeki Kramatorsk şehrinde yer alan bir tren garına füze saldırısı yapıldı. 

Rusya: "Biz değil, Ukrayna yaptı"

Saldırı sonucu tahliye bekleyen sivillerin bulunduğu garda en az 50 sivil yaşamını yitirdi. Kendisine yönelik iddiaları yalanlayan Rusya, saldırının Ukrayna tarafından gerçekleştirildiğini iddia etti.

Bölgeyi ziyaret ettiler!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, yıkıma uğrayan Ukrayna'da ziyaretlerde bulundu. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in de eşlik ettiği ziyarette, başkent Kiev ile Buça'ya gidildiği kaydedildi.

Katliamın yaşandığı bölgeyi ziyaret eden Ursula von der Leyen, Ukrayna halkına bir de mesaj verdi.

"Ukrayna halkına bir mesaj vermek istiyorum"

Mesajını Twitter'dan yayımlayan Leyen, "Buça'da insanlığımızı öldürdüler. Ukrayna halkına bir mesaj vermek istiyorum.  Katliamdan sorumlu olanlar, adalet karşısına çıkacak. Sizin kavganız bizim de kavgamızdır. Sizin yanınızda olduğumuzu bilin." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Leyen, ziyaretlerde Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal'ın da yer aldığını belirtti.

Borrell: "7,5 milyon avroluk proje başlatacağız"

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, işlenen sivil katliamlarıyla ilgili nasıl yardımlarda bulunacaklarını açıkladı. Bölgedeki katliamın kanıtlarının Ukrayna başsavcılığı tarafından toplandığını kaydeden Borrell, "Biz de başsavcılığa her türlü ekipman desteğini sunacağız. Kayıp kişilere ilişkin bilgi toplanmasını kolaylaştırmak için 7,5 milyon avroluk bir projenin hazırlığı içindeyiz." dedi.

Yorumlar (0)