AB Komisyonu: Avrupalılar ülkelerine dönmeyi bekliyor

Avrupa Birliği (AB), yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ortaya çıkardığı sebeplerden dolayı yurt dışında mahsur kalan 100 bini aşkın Avrupalının en kısa sürede ülkelerine dönmek istediğini duyurdu.

DÜNYA 19.03.2020, 17:20
AB Komisyonu: Avrupalılar ülkelerine dönmeyi bekliyor

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Twitter üzerinden Fransızca, Almanca ve İngilizce olmak üzere üç dilde çekilen bir video paylaşarak çok sayıda Avrupalının Covid-19 krizinden dolayı farklı ülkelerde mahsur kaldığını söyledi.

Von der Leyen, uçuşların iptal edildiğini ve sınırların kapatıldığını vurgulayarak, "Mahsur kalan kişiler gelişmelerin ne yönde olacağını bilmiyor. Şu aşamada 100 binden fazla erkek, kadın ve çocuk en kısa sürede (ülkelerine) geri dönmek için taleplerini bildirdi." şeklinde konuştu.

AB'nin durumu yakından takip ettiğini ve Avrupa vatandaşlarını geri getirmek için Mısır, Fas, Filipinler, Tunus, Arjantin gibi ülkelerden 13 uçuş düzenlediğini aktaran von der Leyen, Peru, Maldivler, Moğolistan ve çok sayıda Afrika ülkesinden de Avrupalıları geri getirmek için hazırlık yaptıklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)