AB'den Ukrayna açıklaması

Ukrayna-AB Zirvesi sonrası "Avrupa Birliğinin Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne verdiği destek" bir kez daha vurgulandı.

DÜNYA 08.07.2019, 21:33
AB'den Ukrayna açıklaması

Ukrayna-AB Zirvesi sonrası ortak açıklama yapıldı. Açıklamada Avrupa Birliğinin Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne verdiği destek bir kez daha vurgulandı.

AB (Avrupa Birliği), bir kez daha Ukrayna'nın bağımsızlığı, egemenliği ve toprak bütünlüğünü desteklediğini açıkladı.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de 21. Ukrayna-Avrupa Birliği Zirvesi, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in katılımıyla gerçekleşti.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, toplantı sonrasında Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in ortak açıklamasını yayımladı.

Yapılan açıklamaya göre, zirvenin katılımcıları Avrupa Birliği Ortaklık Anlaşması ve Serbest Ticaret Anlaşması temelinde Ukrayna'nın Avrupa Birliği (AB) ile ekonomik entegrasyonunu ve siyasi birliğini güçlendirmeye yönelik kararlılıkları vurgulandı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Avrupa Birliği, Ukrayna'nın uluslararası kabul görmüş sınırlardaki bağımsızlığına, egemenliğine ve toprak bütünlüğüne olan sarsılmaz desteğini ve bağlılığını bir kez daha vurguladı."

AB, Ukrayna'ya desteğini neden sıkça dillendiriyor?

Rusya, 2014'te Kırım’ı ilhak etmiş, ayrılıkçılar ise Ukrayna'nın doğusunda sözde yönetim ilan etmişti. Yaşanan bu gelişmeden sonra Avrupa Birliği, Ukrayna'nın bağımsızlığına, egemenliğine ve toprak bütünlüğüne olan sarsılmaz desteğini sıkça vurgulamaya başlamıştı.

Yorumlar (0)