AB'den Türkiye açıklaması: Göçmenleri geri çekmeli!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Türkiye'nin Yunanistan sınırında bulunan göçmenleri geri çekmesi gerektiğini bildirdi.

DÜNYA 09.03.2020, 13:52 09.03.2020, 15:05
AB'den Türkiye açıklaması: Göçmenleri geri çekmeli!

Türkiye'nin göçmenlerin Avrupa'ya geçebilmelerini sağlamak için sınır kapılarını açmasının ardından, Yunanistan sınırında başlayan yoğun göçmen hareketliliği devam ediyor.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Brüksel'e yapacağı ziyaretin hemen öncesinde açıklamada bulundu. 

Leyen, Türkiye'nin Yunanistan sınırında bulunan göçmenleri geri çekmesi gerektiğini söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı, "Bu duruma çözüm bulmanın yolu sınırdaki baskıyı hafifletmekten geçiyor." dedi. 

Erdoğan: Yükün büyük bölümünü tek başımıza üstlendik!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, bugün Brüksel'e hareket etmesi ve akşam saatlerinde Avrupa Birliği (AB) liderleri ile masaya oturarak yaşanan krize ilişkin fikir alışverişinde bulunacağı tahmin ediliyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, "Suriye'de son 9 yılda çıkan yükün çok büyük bölümünü tek başımıza üstlenmek zorunda kaldık. Sırtımızı dönecek değildik ancak uluslararası toplumdan da destek bekliyorduk. Belçika'da toplantım var, orada bu konuları görüşeceğiz. Daha farklı neticeler alarak Belçika'dan döneceğiz. AB ile yaptığımız anlaşmanın kendi tarafımıza düşen yükümlülüklerini yerine getirdik. AB ise bir takım katkılar dışında yükümlülüklerini yerine getirmemiştir. Umarım bu yeni ekiple farklı neticeler elde ederiz." demişti. 

Yorumlar (0)