AB'den Trump'a tepki!

AB'den, ABD Başkanı Donald Trump'ın Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) fonlarına ilişkin açıklamasına tepki geldi.

DÜNYA 19.05.2020, 14:03
AB'den Trump'a tepki!

AB (Avrupa Birliği), ABD (Amerika Birleşik Devletleri) Başkanı Donald Trump'ın gerekli reformlar yapmaması durumunda DSÖ'ye (Dünya Sağlık Örgütü) sağladığı fonları 30 gün sonra kalıcı donduracağına ilişkin açıklamasına tepki gösterdi.

Günlük basın toplantısında soruları cevaplayan Avrupa Birliği Komisyonu Sözcüsü Virginie Battu-Henriksson, özellikle Covid-19 (yeni tip koronavirüs) panemi döneminin beraberinde getirdiği zorluklar ışığında uluslararası iş birliği ve çok taraflı kuruluşların daha fazla önem taşıdığına vurgu yaptı.

Avrupa Birliği Komisyonu Sözcüsü Virginie Battu-Henriksson, "Şimdi uluslararası iş birliğine zarar verme ya da birilerini suçlama zamanı değil. Şu anda dayanışma büyük önem taşıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa Birliği'nin ve üye ülkelerin dün düzenlenen Dünya Sağlık Asamblesinde koronavirüs salgınından alınacak dersler ve koronavirüsün ortaya çıkışının "bağımsız ve detaylı" şekilde araştırılmasını öngören bir tasarıyı desteklediğini hatırlatan AB Komisyonu Sözcüsü Virginie Battu-Henriksson, AB'nin Dünya Sağlık Örgütü'nün çalışmalarını desteklemeye devam ettiğini vurguladı.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, esaslı reformlar yapmaması durumunda Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) sağladığı fonları 30 gün sonra "kalıcı olarak" donduracağını ilan etmişti.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Vuhan kentindeki durumu yeterince incelemediğini savunan ABD Başkanı Donald Trump, "Dünya Sağlık Örgütü, Aralık 2019 ve hatta daha öncesinde Vuhan’da bir virüsün yayıldığına dair haberleri göz ardı etmiştir." demişti.

Yorumlar (0)