AB'den Rusya'ya gözdağı: Hesap sorulacak

AB (Avrupa Birliği) yönetimi, Ukrayna'daki Luhansk bölgesinde bulunan bir okula Rus ordusu tarafından düzenlendiği öne sürülen saldırıyı sert bir dille kınayarak, barbarca saldırılar sebebiyle Rusya yönetimine hesap sorulacağını belirtti.

DÜNYA 09.05.2022, 01:31
AB'den Rusya'ya gözdağı: Hesap sorulacak

Avrupa Birliği Konseyi'nden Başkan Charles Michel, G7 ülkelerinin liderleriyle yaptığı telekonferans toplantısının ardından kişisel sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Söz konusu toplantıda Rusya'nın Ukrayna'yı hedef alan saldırılarına verilecek karşılıkların koordinasyonunu sağladıklarını söyleyen Michel, "Luhansk'ta bulunan bir okulu hedef alan saldırı dahil olmak üzere, Putin rejimine uyguladığı gaddarlık sebebiyle hesap sorulacak." dedi.

Michel, Ukrayna'ya daha çok destek vereceklerini, ülkenin yeniden inşası için gündeme alınan Marshall planının çok gerekli olduğunu kaydetti. 

"Dehşete kapıldım"

Avrupa Birliği Güvenlik ve Dış İlişkiler Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımında, Luhansk'ta meydana gelen okul saldırısı sebebiyle dehşete kapıldığını ifade etti. 

Çok sayıda çocuğun katledildiğine yönelik haberler olduğunu anımsatan Borrell, "Avrupa Birliği, Rusya'nın sivillerin canını önemsememesini sert bir şekilde kınamakta ve bahse konu saldırının faillerinin adalet önüne getirilmesine yönelik gayretleri desteklemektedir." dedi.

Luhansk Valisi Sergey Gayday, Bilogorivka köyünde bulunan bir okulun 7 Mayıs tarihinde Rus ordusunun hava saldırısında yerle bir olduğunu, okulun sığınağında oldukları tespit edilen 60 kişinin yaşamını yitirmiş olabileceğini açıklamıştı.

Yorumlar (0)