AB'den Rusya'ya ağır yaptırımlar: "Tarihte bir ilk"

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, AB'nin hava sahasını Rusya'ya ait uçaklara kapatacaklarını duyurdu. Öte yandan, von der Leyen, Avrupa Birliği'nin tarihinde ilk defa savaştaki bir devlet için silah teslimatı ve alımını finanse edeceklerini belirtti.

DÜNYA 27.02.2022, 20:35
AB'den Rusya'ya ağır yaptırımlar: "Tarihte bir ilk"

Ursula Von der Leyen, gerçekleştirdiği açıklamada, Avrupa Birliği hava sahasını Rus hava yollarına kapatma yönünde karar aldıklarını duyurarak, "Bu karar, Rus oligarklara ait özel jetleri de kapsıyor olacak." diye konuştu.

Putin yönetimine yakın medya kuruluşları yasaklandı

"Putin yönetiminin medya makinesini AB'de yasaklayacağız." sözlerini sarf eden von der Leyen, Rusya devletine ait yayın organları Sputnik ve Russia Today ile onların yan basın kuruluşlarını hedef alacaklarını dile getirdi. Von der Leyen, "Böylelikle Putin'in savaşını haklı göstermeye çalışmak için yalanlarını yayamayacaklar." şeklinde konuştu.

"AB tarihinde ilk defa..."

Öte yandan, von der Leyen, Avrupa Birliği'nin tarihinde ilk defa savaştaki bir devlet için silah teslimatı ve alımını finanse edeceklerini belirtti.

Komisyon Başkanı von der Leyen, Rusya'ya destek veren Belarus'a da birtakım ekonomik yaptırımlar uyguluyor olacaklarını duyurdu.

"Merkez Bankası'nı kullanılamaz hale getireceğiz"

AB Güvenlik Politikası ve Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ise alınacak önlemlerle Rusya Merkez Bankası rezervlerinde bulunan paranın yüzde 50'sinden fazlasının bloke edilerek kullanılmaz hale getirileceğini bildirdi.

Yorumlar (0)