AB'den ortak bildiri: 'Dış müdahale kabul edilemez'

Libya toplantısında bir araya gelen Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler, Arap Ligi ve Afrika Birliği, toplantının ardından ortak bir bildiri yayınlayarak Libya’da bulunan yabancı, paralı askerlerin çekilmesi yönünde çağrıda bulundu.

DÜNYA 21.04.2021, 09:49 21.04.2021, 13:50
AB'den ortak bildiri: 'Dış müdahale kabul edilemez'

Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler, Arap Ligi ve Afrika Birliği’nin katılımlarıyla gerçekleşen ve sanal ortamda yapılan Libya toplantısının ardından katılımcılar, ortak bildiri yayınladı

“Dış askeri müdahaleler kabul edilemez”

Toplantıdan sonra yayınlanan bildiride, Libya’daki problemlere kapsamlı bir çözüm bulunabilmesi kapsamındaki girişimlerden memnuniyet duyulduğu aktarılırken Ulusal Birlik Hükümeti, Libya Başkanlık Konseyi gibi kurumlara tam destek verildiğine de dikkat çekildi.

24 Aralık 2021’de yapılması beklenen Libya seçimlerinin, ortak yasal bir çerçeveye dayalı bir biçimde yapılması gerektiği vurgulanırken söz konusu seçimlerin şeffaf, güvenilir  ve kapsayıcı bir ortamda gerçekleştirilmesinin önemine işaret edildi.

Bildiride ayrıca, Birleşmiş Milletler’in Libya’ya ilişkin silah ambargosu ihlalleri kınandı ve dış askeri müdahalelerin kabul edilemeyeceğini, yabancı paralı askerlerin Libya’dan derhal çekilmesi gerektiği belirtildi.

Yorumlar (0)