AB'den koronaya karşı yeni aşı anlaşması

Avrupa Birliği 200 milyon kişinin aşılanması amacıyla yeni bir anlaşmaya onay verdi.

DÜNYA 08.10.2020, 19:41 11.10.2020, 12:31
AB'den koronaya karşı yeni aşı anlaşması

Koronavirüse ilişkin aşı çalışmaları sürerken, Brüksel tarafından yeni bir anlaşmaya imza atıldı.

Avrupa Birliği ilaç üreticisi Jannsen Pharmaceutica NV ile yapılmış olan ve 200 milyon kişinin koronaya karşı aşılanmasını sağlayacak olan sözleşmeye onay verildi.

Aşının güvenliği kanıtlandığında 200 milyon kişi için satın alınacak

Avrupa Birliği Komisyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, Faz 3 aşamasındaki klinik çalışmaları süren aşının etkili ve güvenli olduğu kanıtlandığı zaman, Avrupa Birliği üyesi ülkelerdeki 200 milyon kişinin aşılanması için satın alma yapılmasının önündeki engel kalkmış olacak.

Ek bir şekilde satın alma opsiyonu

Avrupa Birliği ülkeleri ayrıca 200 milyon kişinin daha aşılanması amacıyla ek satın alma yoluna gidilebilecek veya aşıları başka Avrupa ülkelerine hibe edebilecek.

Remdesivir ilacı anlaşması

Avrupa Birliği merkezi Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan bir şirketle korona tedavisine ilişkin kullanılan Remdesivir adındaki bir ilacı almak amacıyla sözleşme imzaladı.

Avrupa Birliği ülkelerinin bütünüyle İzlanda, Norveç, İngiltere, üyelik sürecinde bulunan Arnavutluk, Karadağ, Kuzey Makedonya, Kosova, Sırbistan ve Bosna Hersek’in imzaladığı sözleşmenin 500 bin tedavi kürünü içerdiği ve bunun iki katına çıkarma opsiyonunun bulunduğu ifade edildi.

Yorumlar (0)