AB'den 'göçmen' açıklaması: Türkiye'ye 350 milyon avro verdik

AB (Avrupa Birliği) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut, AB’nin geçmiş senelerde ülkemize hudut güvenliği çalışmalarının yürütülmesi adına 350 milyon avroyu aşkın bir destek sağladığını anımsatarak, “Bu kapsamda, iş birliğimizi ve desteğimizi devam ettirmeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum.” dedi.

DÜNYA 14.09.2021, 00:57
AB'den 'göçmen' açıklaması: Türkiye'ye 350 milyon avro verdik

Çeşitli ziyaretler ve hudut bölgesinde inceleme gerçekleştirmek üzere Van’a gelen Landrut, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Büyükelçi Landrut, ülkemizin Van-İran hududunda yaşadığı zorluklar hakkında bilgi aldıklarını söyledi. Afganistan'da meydana gelen olayları ve özellikle yönetimin Taliban'a geçmesiyle birlikte göç ve güvenlik alanındaki durumunu yakından izlediklerini dile getiren Landrut, "Bu zorluklar Türkiye'nin, Avrupa'nın, bölgenin ve dünyanın karşı karşıya kaldığı ortak zorluklardır." şeklinde konuştu.

“Biz de kaçak göçün önlenmesini istiyoruz"

AB ve Türkiye'nin uzun senelerdir sınır ve göç yönetimi hususlarında ortak çalıştığını ifade eden Landrut, "İkinci amacımız ise Türk yetkililerle birlikte Afganistan'ın komşu ülkelerine destek vererek mültecilerin korunmasını sağlamaktır. Sınır yönetimi ve göç konusunda uzun senelerdir Türkiye ile ortağız. Biz de ortağımız Türkiye gibi kaçak göçün önlenmesini istiyoruz." sözlerini sarf etti. 

"350 milyon avro destek sağladık"

Türkiye ile hudut güvenliği ve göç hususlarında daha fazla iş birliği yapmak istediklerini kaydeden Landrut, şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz senelerde AB, Türkiye'ye uluslararası koruma standartları sağlanması ve hudut güvenliği çalışmalarının sürdürülebilmesi için 350 milyon avroyu aşkın bir destek sağladı. Bu desteği ve iş birliğini sürdürmeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Van'a gelerek buradaki durumu yakında görme fırsatı bulduk. Ayrıca buradaki yetkililerin açıklamalarını da dinledim. Bu sayede, gelecekte Türkiye'ye yönelik yardımlarımızı ve desteklerimizi en iyi ve en etkin şekilde planlama olanağını yakalayacağız."

Yorumlar (0)