AB'den Floyd protestolarına ilişkin açıklama: Polis saygılı olsun!

Avrupa Birliği (AB), ABD'de yaşanan George Floyd protestolarına ilişkin yaptığı açıklamada, polisin işini yaparken hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına saygılı olması gerektiğini söyledi. 

DÜNYA 03.06.2020, 09:55
AB'den Floyd protestolarına ilişkin açıklama: Polis saygılı olsun!

ABD'de siyahi vatandaş George Floyd'un polis şiddeti nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından başlayan protestolar dalga dalga yayılıyor.

Irkçılık karşı protestolar ülkenin dört bir yanında devam ederken, birçok ülkeden ABD'de yaşananlara ilişkin peş peşe açıklamalar geliyor.

Avrupa Birliği (AB), ABD'nin Minneapolis şehrinde siyahi vatandaş George Floyd'un polis şiddeti sonucu yaşamını yitirmesine ilişkin açıklamada bulundu.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, George Floyd'un hayatını kaybetmesinin, ABD halkı gibi Avrupa Birliği'ni (AB) de şaşkınlığa uğratıp dehşete düşürdüğünü söyledi. 

"Yetkilerini suistimal ediyorlar"

Borrell, ABD'de güvenlik güçlerinin aşırı güç kullanmaması gerektiğine dikkat çekerek, George Floyd'un ölümünün çok üzücü olduğunu ve polislerin yetkilerini suistimal ettiğini kaydetti. 

"İnsan haklarına saygılı olsunlar"

Polisin insan haklarına ve hukukuk üstünlüğüne karşı saygılı olması gerektiğini vurgulayan Borrell, barışçıl protesto hakkına destek verdiklerini söyledi.

Borrell, ayrıca ırkçı davranışları kınadıklarını ifade etti. 

"Siyahilerin hayatları da değerli"

Gerilimin azaltılması için çağrıda bulunan Borrell, ABD'lilerin bir araya gelme ve iyileşme yeteneğine güvendiklerini belirtti.

Borrell, tüm hayatlar gibi siyahilerin hayatlarının da değerli olduğunu ifade etti.

Yorumlar (0)