AB'den Filistin'e korona yardımı

AB (Avrupa Birliği) sağlık sisteminin yok denecek katar kötü durumda olduğu Filistin'e koronavirüsle yeni tip mücadele için 71 milyon avro tahsis etti

DÜNYA 10.04.2020, 07:39
AB'den Filistin'e korona yardımı

AB (Avrupa Birliği), Covid-19 (yeni tip koronavirüs) ile mücadele için Filistin'e yaklaşık 71 milyon avro değerinde bir mali yardım paketi tahsis ettiğini açıkladı.

Avrupa Birliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, AB'nin Kudüs temsilcisi Sven Kühn von Burgsdorff,  Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye ile bugün bir araya geldi. Görüşmede, AB'nin Kudüs temsilcisi Sven Kühn von Burgsdorff, koronavirüs salgını ile mücadele için Filistin'e yaklaşık 71 milyon avroluk bir yardım paketi ayrıldığını ifade etti.

Açıklamada, Avrupa Birliği'nin Filistin'de Covid-19 salgını ile mücadele planının, işgal altındaki Filistin topraklarının İsrail'e ekonomik bağımlılığı, Filistinlilere dayatılan hareket kısıtlamaları ve Gazze'deki durumlar nedeniyle uygulanması konusundaki zorlukların farkında olunduğu paylaşıldı.

Avrupa Birliği'nin yardım paketinin insani yardımları da kapsadığı vurgulaan açıklamada, koronavirüs pandemisine karşı sosyal ve ekonomik mücadelede Filistin yönetiminin daha hazırlıklı olduğunu vurgulamak için duyurunun oldukça önemli olduğu kaydedildi.

Yorumlar (0)