AB'den Esed rejimine çağrı

Avrupa Birliği'nden (AB) Rusya ve İran destekli Beşşar Esed rejimine, sivil halka saldırıları durdurma çağrısı geldi.

DÜNYA 03.02.2020, 17:08
AB'den Esed rejimine çağrı

AB (Avrupa Birliği), Rusya ve İran destekli Beşşar Esed rejimine İdlib kentinde sivillere yönelik saldırılarını sonlandırması çağrısı yaptı.

Avrupa Birliği Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, Anadolu Ajansı muhabirinin "Beşşar Esed rejiminin Rusya'nın desteğiyle, uluslararası çağrılar ve Astana sürecine rağmen İdlib'de sivilleri hedef almasını nasıl yorumluyorsunuz? Bölgeden Avrupa'ya doğru olası yeni göç dalgasına ilişkin değerlendirmeniz nedir?" sorusunu cevapladı.

Avrupa Birliği için sivillerin durumunun temel endişe kaynağı olduğununun altını çizen Avrupa Birliği Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, şu cevabı verdi:

"İdlib ilindeki son saldırılardan ciddi endişe duyuyoruz. Başta Suriye rejimi ve Rusya gibi destekçilerinin sivillere yönelik havadan saldırıları ciddi insani trajediye ve çok sayıda insanın yerinden edilmesine yol açıyor. Bu bölgede askerî eylemlerin sonlandırılması ve siyasi çözüm çağrısında bulunuyoruz."

İdlib kentinde 5 Türk askeri ve 1 sivil personelin şehit edilmesi ile ilgili de konuşan Avrupa Birliği Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, "Yaşanan olayları takip ediyoruz. Bu müzakere masasına oturulması gerektiğinin bir başka örneğidir." cevabını verdi.

Yorumlar (0)