AB'den Esad rejimine yeni yaptırımlar

2011'den itibaren yaptırımlarla karşı karşıya kalan Esad rejim için; AB tarafından yeni bir karar alındı. Brüksel, Esad'ın 4 bakanını daha listeye ilave etti. 

DÜNYA 15.11.2021, 17:27 16.11.2021, 09:21
AB'den Esad rejimine yeni yaptırımlar

Avrupa Birliği, Esad rejimini tekrar hedef tahtasına oturttu.

4 bakan daha yaptırım listesinde

Brüksel, Esad rejiminin 4 farklı bakanını daha yaptırım listesine dahil ettiğini duyurdu.

AB Konseyi'nden gelen yazılı açıklamada, Enformasyon Bakanı Boutros al Hallaq, İç Ticaret Bakanı Amr Salem, Devlet Bakanı Diala Barakat ve  Çalışma Bakanı Mohammad Seifeddine’nin isimlerinin listeye dahil edildiği aktarıldı.

“Amaç; rejime baskı uygulamak”

Ayrıca açıklamada, AB yaptırımlarıyla birlikte rejime Suriye krizine kalıcı bir siyasi çözüm getirmesi adına baskı yapmanın amaçlandığı dile getirildi.

Avrupa Birliği’nin yaptırım listesinde, yaklaşık 290 Esad rejimi yetkilisi ve bu rejime finansman imkanı veren iş insanının haricinde 70 şirket ve kurum yer alıyor.

2011 yılından beri Esad rejimine uygulanan yaptırımlar, AB'deki varlıkların dondurulması ve seyahat yasağını kapsıyor. AB, ayrıca rejime petrol ithalatı yaptırımının haricinde yatırım sınırlamaları, AB'deki Suriye Merkez Bankası'nın varlıklarının dondurulması, ekipmanların satışına ilişkin kısıtlamalar gibi uygulamalar gerçekleştirmişti.

“BM süreci göz ardı edildi”

Meşruiyet arayışında olan Esad, mayıs ayında devlet başkanlığı seçimi gerçekleştirerek BM kararlarını göz ardı etmiş ve toplam oyların yüzde 95,1'ini alarak genel seçimi kazandığını açıklamıştı.

Daha sonra Esad, ağustos ayındaki kabinede yeniden revizyona gitmişti.

Yorumlar (0)