AB'den Brexit uyarısı!

Avrupa Birliği, Brexit Müzakerecisi Michel Barnier, İngiltere ile AB arasında anlaşmasız ayrılık riskinin devam ettiğini belirtti.

DÜNYA 30.10.2019, 18:53
AB'den Brexit uyarısı!

Avrupa Parlamentosu'nda konuşma yapan Barnier, AB düzeyinde anlaşmasız ayrılığa ilişkin hazırlığın bir önceki seneye göre arttığını ancak üye ülkeler arasında hala büyük farklılıklar bulunduğunu kaydetti.

Barnier, AB'nin hala hazırlık yapması gerektiğine işaret ederek, "Anlaşmasız Brexit riski sürüyor. Kayıtsız kalamayız." ifadesini kullandı.

Anlaşmasız ayrılığın erteleme tarihinin biteceği Ocak 2020'de ya da AB ile İngiltere arasında anlaşma yapılan geçiş süreci olan 2020'nin sonunda da hala bir risk olabileceğini belirten Barnier, AB'nin düzenli bir Brexit gerçekleştirme konusunda kararlı olduğuna değindi.

Barnier, taraflar arasındaki son anlaşmanın ise düzenli Brexit için olanak sağladığını belirtti.

Brexit süreci nasıl gidiyor?

AB İngiltere'nin isteği üzerine Brexit'in 31 Ocak'a kadar ertelenmesine sıcak bakıyor. Başbakan Boris Johnson da AB Konseyi Başkanı Donald Tusk'a bir mektup göndererek, Brexit'in ertelenmesini İngiltere hükümeti adına kabul ettiğini aktarmıştı.

Temmuzda Theresa May'den başbakanlık görevini devralan Johnson'ın daha önce verdiği 3 erken seçim önergesi Avam Kamarasında yeterli desteği görememişti.

Yorumlar (0)