AB'den Brexit uyarısı! 'Bu son olabilir'

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, Brexit'i (İngiltere'nin AB'den ayrılığı) erteleme kararının resmî olarak onaylandığını ifade ederek, "Bu son erteleme olabilir. Lütfen bu zamanı iyi değerlendirin." uyarısını yaptı.

DÜNYA 29.10.2019, 20:54
AB'den Brexit uyarısı! 'Bu son olabilir'

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 27 AB ülkesinin Brexit'i 31 Ocak 2020 tarihine kadar erteleme kararının resmileştiğini bildirdi.

Tusk, İngilizleri işaret ederek, "Bu son erteleme olabilir. Lütfen bu zamanı iyi değerlendirin." ifadesini kullandı.

AB Konseyi Başkanlığı görevinin sona ermek üzere olduğunu hatırlatan Tusk, "(İngiliz halkıyla) Sizinle artık vedalaşmak istiyorum. Şans diliyorum." açıklamasında bulundu. 

Brexit daha erken gerçekleşebilir

Öte yandan, AB Konseyi tarafından ertelemeye ilişkin yayımlanan sonuç bildirgesinde, Brexit'in 31 Ocak 2020 tarihine kadar ertelendiği ve İngiltere'nin bu tarihten önce ayrılık anlaşmasını onaylaması halinde 1 Aralık ya da 1 Ocak'ta birlikten ayrılabileceği ifade edildi. 

Söz konusu bildirgede, bu süreçte İngiltere'nin AB hukuku ve anlaşmaları gereği "tüm haklara ve sorumluluklara" sahip bir AB üyesi olarak kalmaya devam edeceği bildirildi. 

Yorumlar (0)