AB'den ABD'ye sert kınama!

Avrupa Birliğinden, Amerikalı siyahi George Floyd'un ırkçı polisler tarafından boğularak öldürülmesini sert şekilde kınadı.

DÜNYA 02.06.2020, 16:36
AB'den ABD'ye sert kınama!

AB (Avrupa Birliği) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Amerika Birleşik Devletleri'nde siyahi insan George Floyd'un ırkçı polisler tarafından acı çektirerek öldürmesine ilişkin açıklama yaptı.

Tüm toplumların aşırı güç kullanımına karşı duyarlı olmasını isteyen AB (Avrupa Birliği) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, gösterilerle ilgili olarak da, tepkilerin güvenli, etkili ve hukukun üstünlüğü ile insan haklarına saygılı şekilde yapılması gerektiğini söyledi.

Avrupa Birliği Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Üyesi Oliver Varhelyi ve Avrupa Birliği Komisyonu Uluslararası Ortaklıklardan Sorumlu Üyesi Jutta Urpilainen ile birlikte Avrupa Birliğinin gelecekteki bütçesinde dış ilişkiler alanına aktarılması planlanan kaynaklar hakkında basın toplantısı düzenleyen Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Amerika Birleşik Devletleri'nde faşist polis işkencesinde hayatını kaybeden George Floyd ve ardından başlayan protesto gösterileri hakkındaki soruyu cevapladı.

Avrupa'nın bu korkunç ölüm karşısında şoke olduğunun ve dehşete kapıldığının altını çizen AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, tüm toplumların aşırı güç kullanımına marşı duyarlı olması, bu tür olaylara karşı etkili, güvenli ve hukukun üstünlüğü ile insan haklarına saygılı bir şekilde cevap verilmesi gerektiğini ifade etti.

Demokratik toplumların aynı zamanda gücün bu şekilde kullanılmasını engellemesi gerektiğine vurgu yapan AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, yaşanan olayın, gücün suistimali anlamına geldiğini ve bununla her şekilde mücadele edilmesi gerektiğini belirtti.

"Şiddetle kınıyoruz"

Josep Borrell, her türlü ırkçılık ve şiddeti en sert biçimde kınadıklarını da dile getirerek vatandaşların özgür şekilde gösteri düzenleme hakkını da ayrıca desteklediklerini ifade etmek istediğini kaydetti.

Amerikan halkının birlik sağlayarak bu olayların üstesinden gelebileceğine olan inancını ifade eden Josep Borrell, "Tüm hayatlar önemlidir, siyahiler de dâhil" dedi.

Yorumlar (0)