AB'den 15 Temmuz mesajı!

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yıl dönümüne ilişkin mesaj verdi. Mogherini, Türk halkı ile dayanışmalarının sorgulanamayacağını vurguladı.

DÜNYA 15.07.2019, 12:47
AB'den 15 Temmuz mesajı!

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, AB üyesi ülkelerin dışişleri bakanlarının katılımıyla Brüksel'de düzenlenecek Dış İlişkiler Konseyi Toplantısı'ndan önce açıklamalarda bulundu.

"Türk halkıyla dayanışmamız sorgulanamaz"

Mogherini, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetleri hakkında görüşmede bulunduğunu belirterek, "Konuşmama Türk halkıyla dayanışma içinde olduğumuzu belirterek başladım. Bugün darbe girişiminin 3. yıl dönümü ve hepimiz o günü ve o geceyi çok iyi hatırlıyoruz. Türk halkıyla dayanışmamız sorgulanamaz." diye konuştu.

"Sondaj faaliyetleri görüşülecek"

Türkiye'nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerine değinen Mogherini, "Bugün üye ülkeler, sondaj faaliyetleriyle ilgili AB liderlerinin haziran ayında aldığı kararın nasıl izleneceğini görüşecek." dedi.

Federica Mogherini, söz konusu toplantıda, İran nükleer anlaşması, göç, Afrika ve Libya gibi konuların görüşüleceğini bildirdi. 

Yorumlar (0)