AB'den 14 Mayıs seçimlerine dair değerlendirme

Türkiye'de gerçekleştirilen seçimleri yakından takip ettiklerini ifade eden Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, katılımda rekorun büyük bir kazanım sağladığını, ikinci turun ise ne getireceğini merak ettiklerini aktardı.

DÜNYA 15.05.2023, 14:47 16.05.2023, 13:49
AB'den 14 Mayıs seçimlerine dair değerlendirme

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile gerçekleştirdiği basın toplantısında, Türkiye’de gerçekleştirilen seçimlere dair değerlendirmede bulundu.

“En büyük kazanımlarından bir tanesi”

Türkiye'nin değerli bir ortak olduğuna işaret eden von der Leyen, "Bu seçimlerde oldukça büyük bir katılım sağladın. Bu aslında oldukça güzel bir haber. Türk halkı demokratik hakkını kullanmak istedi ve sandık başına gitti. Bu da onların demokratik kurumlara ne derece değer verdiğini gözler önüne sermektedir. Bu dün düzenlenen seçimlerin büyük kazanımlarından bir tanesidir. Seçimler mevcut durumda sürüyor. Şimdi ikinci turu takip etmemiz gerekiyor. Bu konu ile ilgili açıklamaları da yakından izliyoruz. İkinci turun neler getireceğini bilmemiz gerekiyor" dedi.

Yorumlar (0)