AB'de büyük kriz! Yokluk devletleri korsana dönüştürdü

Avrupa ülkeleri arasında korsancılık krizi yaşanıyor. Her birinin durumu birbirinden kötü olan AB üyesi 4 ülke, yüz maskesi ve eldiven yokluğu yüzünden birbirine girdi. Krizi patlatan ise Fransa. Fransa; İtalya ve İspanya için ithal edilen milyonlarca maske ve eldivene el koydu. Geçtiğimiz hafta da Almanya, İtalya'nın maskelerine el koymuştu.

DÜNYA 03.04.2020, 14:04
AB'de büyük kriz! Yokluk devletleri korsana dönüştürdü

Fransa; İtalya ve İspanya'ya gönderilecek yüz maskelerine el koyunca yeni kriz patlak verdi.

Fransa'nın şok eden korsanlık hareketinden sonra Çin'den ithal edilecek yeni sağlık malzemelerinin Belçika üzerinden İtalya ve İspanya'ya ulaştırılması kararlaştırıldı.

İsveç merkezli sağlık şirketi Mölnlycke, Çin'den İtalya ve İspanya için ithal ettikleri milyonlarca yüz maskesi ve eldivene Fransa tarafından el konulduğunu duyurdu.

4 ülke birbirine girdi

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını sürerken, AB'nin (Avrupa Birliği) 4 ülkesi İsveç, Fransa, İtalya ve İspanya arasında maske krizi patlak verdi.

İsveç merkezli sağlık şirketi Mölnlycke'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Çin'den İspanya ve İtalya'ya gönderilmek üzere ithal ettikleri milyonlarca yüz maskesi ve eldivene Fransa'nın el koyduğunu duyurdu.

"Son derece rahatsız edici, yakışıksız hareket"

Mölnlycke şirketinin Genel Müdürü Richard Twomey, el konulan malzemenin Fransa üzerinden İtalya ve İspanya'ya gönderilmesinin planlandığını ancak Fransa'nın el koyduğunu ifade ederek şunları söyledi:

''Fransa, sağlık ürünleri ihracatını yasakladı. Kendi malı olmadığı halde maske ve eldivenlere el koydu. Bu son derece rahatsız edici, yakışıksız bir hareket.''

Bir sonraki sevkıyatın rotası değiştirildi

Mölnlycke Genel Müdürü Richard Twomey, Fransa'nın beklenmedik korsanlık hareketinden sonra şirketin Çin'den ithal edeceği yeni sağlık malzemelerini, Fransa üzerinden değil, Belçika üzerinden İtalya ve İspanya'ya göndereceklerini belirtti.

Almanya da İtalya'nın maskelerine el koymuştu

Diğer taraftan Huffington Post'un geçen hafta yayımlanan haberinde, Çin'den ithal edilen ve Almanya üzerinden İtalya'ya gönderilecek maskelere Almanya'nın el koyduğu belirtilmişti.

Yorumlar (0)