AB-BM Covid-19'u görüştü

AB'den küresel ateşkes çağrısına BM'den destek geldi.

DÜNYA 09.04.2020, 14:08
AB-BM Covid-19'u görüştü

AB (Avrupa Birliği) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile BM (Birleşmiş Milletler) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde özellikle dünyanın en savunmasız bölgelerindeki etkileriyle Covid-19'un (yeni tip koronavirüs) ele alındığı belirtildi.

AB (Avrupa Birliği) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell'in BM (Birleşmiş Milletler) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile telefon görüşmesi yaptığı duyuruldu. Görüşmede özellikle dünyanın en savunmasız bölgelerindeki etkileriyle Covid-19 (yeni tip koronavirüs) konusunun değerlendirildiği kaydedildi.

AB'den "küresel ateşkes" çağrısına destek

Avrupa Birliği Dış Eylem Servisi tarafından resmî internet sitesinde yayınlanan basın bildirisinde şöyle denildi:

"Yüksek Temsilci ve Başkan Yardımcısı Borrell, AB'nin BM Genel Sekreteri'nin küresel ateşkes çağrısına verdiği desteği yineledi. Borrell ayrıca, BM Genel Sekreteri'nin Covid-19 Müdahale ve İyileşme Planına verdiği desteği de dile getirdi."

Görüşmede AB (Avrupa Birliği) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell ile BM (Birleşmiş Milletler) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in yeni tip koronavirüs salgınının gerçekten sona ermesini sağlamak ve krizin ekonomik maliyetlerini kontrol altına almak için bir çıkış stratejisi oluşturulması ve küresel düzeyde koordinasyonun güçlendirilmesi gereği üzerinde anlaştıkları vurgulandı. 

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in talebi üzerine, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell'in Avrupa Birliği olarak küresel düzeyde pandemiye (küresel salgın) karşı mücadelede başrol oynamak için elinden geleni yapmayı kabul ettiği bildirildi. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell'in mevcut pandeminin Afrika'da sebep olabileceği yıkıcı etki konusundaki endişesini de dile getirdiği ifade edildi.

Her iki tarafın da küresel belirsizlik zamanlarında AB (Avrupa Birliği) ve BM (Birleşmiş Milletler) arasındaki stratejik ortaklığın her zamankinden daha önemli ve güçlü olduğu konusunda mutabık kaldığının altı çizildi.

Açıklama şu şekilde sona erdirildi:

"BM'nin 75. yılını kutladığımız bu günlerde BM hala küresel sorunlara çok taraflı çözümler için vazgeçilmez bir platform olmaya devam ediyor."

Yorumlar (0)