AB: Avrupa'daki 3 kadından biri şiddet mağduru

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Mogherini, Avrupa kıtasında 3 kadından birinin şiddete maruz kaldığını belirtti.

DÜNYA 25.11.2019, 18:10
AB: Avrupa'daki 3 kadından biri şiddet mağduru

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, kadınlara uygulanan şiddete dikkat çekmek amacıyla düzenlenen 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü için yazılı bir açıklama yayınladı.

"Kadına uygulanan şiddet tüm insanlığa zarar veriyor"

Mogherini, kadına uygulanan şiddetin tüm insanlığa zarar verdiğini belirterek hem Avrupa'da hem de dünyada kadına şiddetle mücadele edilmesi gerektiğini belirtti ve "Tüm kararlılığımıza rağmen bu zorluğun üstesinden gelmeye çok uzağız" diyerek AB'nin de bu konuda gereken seviyede olmadığının altını çizdi.

Avrupa kıtasındaki 3 kadından biri şiddet mağduru

Federica Mogherini, kadına şiddetin "alarm verici" seviyede olduğunu ifade etti ve Avrupa kıtasındaki 3 kadından birinin fiziksel veya cinsel şiddet mağduru olduğunu söyledi. Mogherini, "Kıtada cinsel istismar ve kaçakçılığa maruz kalan mağdurların hemen hemen hepsi kadınlardan oluşuyor" şeklinde konuştu.

Mogherini, hem uluslararası camianın hem de Avrupa Birliği'nin kadına şiddete birlikte karşı çıkması gerektiğini söyledi ve bunun bir "sorumluluk" olduğunun altını çizerek AB'nin kadına şiddeti sonlandırma yönündeki çabalarının kararlı bir şekilde devam ettirileceğini ifade etti.

Yorumlar (0)