AB açıkladı: Göçmen mutabakatı hala geçerli!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, mültecilerin Avrupa'ya geçebilmeleri için Türkiye tarafından sınır kapılarının açılmasına ilişkin, "Bizim için Türkiye-AB göçmen mutabakatı geçerliliğini koruyor ve Türkiye'nin bu mutabakattan doğan taahhütlerini yerine getirmesini bekliyoruz" açıklamasında bulundu. 

DÜNYA 28.02.2020, 16:23
AB açıkladı: Göçmen mutabakatı hala geçerli!

İdlib'de Beşşar Esed rejimi unsurları tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) askerlerine yönelik hava saldırısı düzenlendi. Saldırı sonucu 33 Türk askeri şehit oldu.

Bunun üzerine Türkiye, mültecilerin Avrupa'ya geçebilmeleri için sınır kapılarını açtı. 

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, konuya ilişkin açıklamada bulundu. 

"Türkiye taahhütlerini yerine getirmeli"

Türkiye tarafından bu yönde resmî bir açıklama yapılmadığını kaydeden Stano, "Bizim için Türkiye-AB göçmen mutabakatı geçerliliğini koruyor ve Türkiye'nin bu mutabakattan doğan taahhütlerini yerine getirmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı. 

Stano, mülteci politikasında bir değişiklik olmadığının Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından teyit edildiğini hatırlatarak, sosyal medyada konuya ilişkin iddiaları gördüklerini belirtti. 

"Durumu yakından takip ediyoruz"

Avrupa Birliği'nin (AB) söz konusu iddiaların aksine mültecilerin hareketliliğine ilişkin üye ülkeler ile görüşerek kendi değerlendirmesini yapacağını belirten Stano, "Durumu yakından takip ediyoruz ve gerekli olması halinde harekete geçeceğiz." dedi. 

Yorumlar (0)